Vinken E1 trekt aan het langste eind

Geplaatst op: 28 september 2009

Onder een stralend zonnetje stond voor De Vinken E1 de wedstrijd tegen EKVA E1 op het programma.

Vorige week hadden de ploegen ook al tegen elkaar gespeeld en toen bleek de ploeg uit Almere duidelijk de sterkste. Met een 5-0 nederlaag keerde de Super de Boer ploeg toen terug naar Vinkeveen. Hoewel EKVA een goede ploeg had en verdiend gewonnen had, geloofden de coaches Ingrid Hagenaars en Helene Kroon in een goede afloop. Met Thomas Duikersloot, Miquel Jacobs, Dylan Bras en Annabel Mulckhuyse in de verdediging, Ravi Brockhoff, Finn Kroon, Menno de Graaff en Zoë van Dasler in de aanval en Luka van der Vliet op de bank, trok de ploeg ten aanval. Ondanks alle goede bedoelingen was het toch EKVA dat als eerste scoorde. Het eerste schot dat gelost werd trof gelijk doel. Maar de jeugdige Vinkeveense ploeg liet zich niet uit het veld slaan. Sterker nog, na een paar minuten was de stand al weer gelijk getrokken. Finn Kroon scoorde van afstand 1-1. De strijd ging gelijk op, al had De Vinken wel veel moeite met het naar de aanval brengen van de bal. EKVA onderschepte veelvuldig de bal en kreeg dan ook de meeste kansen. Een score kon eigenlijk niet uitblijven: via een doorloopbal werd het 1-2. Na die goal ging De Vinken steeds beter en feller spelen. Na éen van de vele onderscheppingen, werd de bal vlug naar Dylan Bras gespeeld. Die aarzelde geen moment en scoorde van afstand de gelijkmaker: 2-2. Met deze stand werd er gerust. In de rust werden er nog een paar puntjes aangehaald. De Vinken moest nog feller gaan spelen en het EKVA nog moeilijker gaan maken. En er moest beter geplaatst worden. Met die opdrachten ging de ploeg het veld in voor de tweede helft. De Vinken was nog feller dan in de eerste helft en EKVA werd onder druk gezet. Na wederom een onderschepping werd de bal op Zoë van Dasler gegooid en die scoorde van dichtbij de 3-2. Lang kon de ploeg niet genieten van die voorsprong, want in de eerste de beste aanval van EKVA scoorde de ploeg 3-3. Een spannende strijd ontspon zich. De Vinken was de iets betere ploeg, maar moest op de hoede zijn voor de zuiver schietende bezoekers. Nadat er een Vinkeveens doelpunt was afgekeurd, leek het duel uit te draaien op een gelijkspel. Maar drie minuten voor tijd was het Finn Kroon die een klein kansje benutte en de 4-3 aantekende. Een minuut later hield iedere Vinkensupporter de adem in, want EKVA kreeg een levensgrote kans... maar gelukkig voor De Vinken rolde de bal net niet de korf in.

In de laatste minuten hield de verdediging verder zeer goed stand en werden er bijna geen nieuwe kansen weggegeven. Een verdiende 4-3 overwinning was het resultaat na een lekkere spannende wedstrijd. Met nog twee wedstrijden te gaan staat De Vinken E1 nu op de tweede plaats. Slechts bij een overwinning op koploper OVVO E1 komende zaterdag behoud de ploeg een kleine kans op het kampioenschap. In de heenwedstrijd werd er met 2-0 verloren, maar de ploeg was toen absoluut niet de mindere. Dus de kansen zijn er.

Onder een stralend zonnetje stond voor De Vinken E1 de wedstrijd tegen EKVA E1 op het programma. Vorige week hadden de ploegen ook al tegen elkaar gespeeld en toen bleek de ploeg uit Almere duidelijk de sterkste. Met een 5-0 nederlaag keerde de Super de Boer ploeg toen terug naar … Lees meer »