De Vinken C4 verliest in de tweede helft van Aurora

Geplaatst op: 28 september 2009

Het was mooi weer om te korfballen. Omdat het kunstgrasveld bezet was werd er ‘ouderwets' op gras gespeeld. Maar dat is voor dit team geen enkel probleem aangezien ze eenmaal in de week op gras trainen. Alle kinderen waren mooi op tijd aanwezig, zodat we op tijd konden bespreken en lang warm konden lopen. Sanne de Jong had last van een enkelblessure en kon vandaag helaas niet aanwezig zijn.

Scheidsrechter Peter Koeleman floot voor het begin, en het aanvalsvak met Mirjam Oussoren, Mike Duikersloot, Tiffany ten Den en Thara Kroon mocht de bal uitnemen. Al snel was duidelijk dat Aurora iets verder was dan de C4. De verdedigers Bart van Eenennaam, Angey Jacob, Motilayo Williams en Matthijs Winkel (invaller uit de D1) hadden het moeilijk, maar wisten veel scoringskansen van de tegenstander te belemmeren. Via een mooie aanval die werd afgerond door een schot van Mirjam Oussoren kwamen we al snel op een voorsprong, die we lang vast wisten te houden. Net voor rust kwam Aurora weer op gelijke hoogte na het afronden van een strafworp.

In de rust hamerde de coaches erop om fel te blijven, aanvallend veel te bewegen en verdedigend geconcentreerd zowel de tegenstander als de bal te volgen. Daan van Eenennaam kwam als vervanger het veld in voor zijn broer Bart die nog erg moe was van de afgelopen kampweek. De tweede helft kwam Aurora sterker het veld in. De Vinken werd al in de verdediging vastgezet en aanvallend wisten ze veel kansen te creëren. Via drie doorloopballen, een schot en een kansje brachten ze de eindstand op 1-6.

Helaas geen overwinning voor de door Super de Boer gesponsorde C4 op deze zaterdag. Maar de trainer/coaches hebben wel veel punten gezien die verbeterd kunnen worden en waarop dan ook getraind gaat worden.

Op zaterdag 19 september speelde de C4 van korfbalvereniging De Vinken haar 2e wedstrijd van het seizoen. De tegenstander was Aurora C2 uit Haarlem. Aurora had al 2 wedstrijden gespeeld waarvan één gewonnen en één verloren. Het was mooi weer om te korfballen. Omdat het kunstgrasveld bezet was werd er … Lees meer »