Unitas-volleybal goed uit de startblokken

Geplaatst op: 28 september 2009

Afgelopen woensdag is ook voor de Mijdrechtse volleyballers van Unitas de competitie weer van start gegaan. De Mijdrechtenaren kwamen goed uit de startblokken met 4 overwinningen voor alle 4 de teams.
Ook de heren 1 won - zijn het met het kleinste verschil - zijn wedstrijd.

De heren spelen dit seizoen in een andere samenstelling dan het afgelopen seizoen. John van Scheppingen haakte door een chronische schouderblessure dit seizoen af. Spelverdeler Jeroen Kraakman is zodanig geblesseerd aan zijn knie dat hij dit seizoen niet kan spelen en eerste geopereerd moet worden.
Midden-aanvaller Joost Woerden is verhuisd en ook tweede spelverdeler Laurens de Wit gaf aan geen competitie te willen spelen.

Om het team weer compleet te kwamen zijn Hans Out, Maarten Meulemans en Ruud Stark van het tweede team overgekomen. Verder is Jaap Wille weer gaan volleyballen en deze laatste heeft de spelverdeling op zich genomen. Verder bestaat het team uit Rick Samson, Robert van de Meer ,Ricardo Angulo Vélez en Johan Samson.

Na een aantal trainingen en een oefenwedstrijd tegen Kockengen was ODIS uit Kortenhoef afgelopen woensdag de eerste tegenstander in sporthal de Phoenix.

De eerste set werd begonnen met de licht geblesseerde Ruud Stark op de bank. Maarten Meulemans hield hem daar gezelschap. Unitas startte goed deze set, nam het initiatief en gaf de set niet meer uit handen. ODIS had geen schijn van kans en verloor dan ook terecht met 25 - 19 .

De tweede set werd met dezelfde opstelling begonnen. Hoewel het gezegde luidt: never change a winning team' was het ODIS dat het betere van het spel en dit keren konden de mannen uit Kortenhoef deze set met 15 - 25 winnend afsluiten.

De derde set werd begonnen met Maarten Meulemans in plaats van Ricardo Angulo Vélez . Door de verassende linkshandige aanvallen kon Unitas nu wat meer tegenstand geven, maar na een gelijkopgaande strijd was het toch weer ODIS dan aan het langste eind trok. Setstand: 21 - 25.

In de vierde set werd de jonge Rick Samson gewisseld voor de meer geroutineerde Ricardo Angulo Vélez werd de druk op ODIS opgevoerd. Unitas kwam beter in haar spel, zette meer druk op ODIS wat een 25 - 21 setoverwinning opleverde.

Een beslissende vijfde set moest uitwijzen wie de winst mee naar huis mocht nemen. Unitas bouwde vanaf het begin een ruime voorsprong op. Met een 8-4 voorsprong werd van speelhelft gewisseld en ODIS grossierde in die fase in foute services. Unitas bouwde een beslissende voorsprong op maar bij 14 - 8 voorsprong lukte het maar niet om het beslissende punt te maken. Uiteindelijk wist Hans Out een uiterste krachtinspanning er een smash uit te persen en het laatste punt binnen te halen. Setstand: 15 - 11.

Al-met-al een zwaarbevochten 3 - 2 overwinning. De eerste 3 punten van het seizoen binnen en het positieve feit dat ondanks een nieuwe samenstelling er hard voor de punten gewerkt werd.
Volgende week donderdag wacht de uit wedstrijd tegen Keizer Otto/Trivolley in Naarden.

De heren van Unitas zijn nog op zoek naar een sponsor. Heeft u interesse: verdere info op http://www.unitas-mijdrecht.nl.

Overige uitslagen:
Unitas H2 - VCH 7 4-0 26-24, 25-16, 25-15, 25-11
Unitas Meisje A1 - Allides Meisjes A1 2-1 25-22, 20-25, 25-23
Unitas Mixed C1 - Allides Mixed C3 3-0 25-17, 25-23, 25-18

Afgelopen woensdag is ook voor de Mijdrechtse volleyballers van Unitas de competitie weer van start gegaan. De Mijdrechtenaren kwamen goed uit de startblokken met 4 overwinningen voor alle 4 de teams.Ook de heren 1 won - zijn het met het kleinste verschil - zijn wedstrijd. De heren spelen dit seizoen … Lees meer »