Moeizaam winst voor De Vinken

Geplaatst op: 28 september 2009

Zaterdag 26 september trad Vinken's vlaggenschip aan tegen het Utrechtse Synergo. Gedurende de hele wedstrijd was duidelijk dat De Vinken deze wedstrijd zou kunnen winnen. Via 6-2 en 7-3 werd het 8-5 bij rust. Na de thee stond Vinken's vizier echter net niet scherp genoeg. Na 9-5 bleef het twintig minuten stil vooraleer Joyce Kroon de 10-8 eindstand op het scorebord schoot.

Basisacht
Trainer-coach Siemko Sok had de beschikking over zijn complete basisacht. Joyce Kroon en Mariska Meulstee vormden samen met Kelvin Hoogenboom en Pascal Kroon Vinken's aanval, terwijl Charita Hazeleger, Lisette Pauw, Peter Koeleman en Rudy Oussoren in de Fortisdefensie begonnen.

Een benutte strafworp zette de bezoekers op 0-1, maar het juiste antwoord volgde al direct hierna via een foutloze vrije bal van Mariska Meulstee: 1-1. Nog een keer kwamen de Utrechters op voorsprong. Nu echter mocht Vinken's aanvoerster Charita Hazeleger een door Peter Koeleman verkregen strafworp verzilveren: 2-2.
Vervolgens liep de thuisploeg makkelijk weg van het over het algemeen zwak spelende Synergo. Aanvallend bakten de Utrechters er weinig van. Kelvin Hoogenboom (twee maal), Rudy Oussoren (van afstand) en Charita Hazeleger met een fraaie vanuit de diepte aangegeven doorloopbal, brachten de Fortisformatie op een riante vierpunten marge. Toch kwam de thuisploeg niet echt los van de bezoekers. Vlak voor rust werd het 8-5, nadat Charita Hazeleger nog een strafworp had benut en Kelvin Hoogenboom eerder al met een fraaie wegtrekker succesvol was.

Moeizaam
De tweede helft wist De Vinken de goede lijn niet echt door te trekken. Nog wel mocht Hoogenboom een strafworp benutten, maar na deze 9-5 kwam Synergo langzaam maar zeker steeds dichterbij. Met nog twintig minuten te spelen was Utrecht weer helemaal terug in de wedstrijd: 9-8. Voor de Vinkeveners was het sappelen. Ondanks het trage spel creëerden De Vinken weliswaar volop kansen, maar het gele plastic was opmerkelijk stug. Menig goed gemikt afstandsschot ketste af of tolde weer uit de korf. Het was Joyce Kroon, die uiteindelijk de volle winst veilig stelde en het thuispubliek opgelucht liet ademhalen. Haar 10-8 was de nekslag voor Synergo, dat de laatste tien minuten gewillig toekeek hoe de thuisploeg met de inmiddels in de ploeg gekomen Rogier Schoenmaker en Helene Kroon de wedstrijd keurig uitspeelde.

Zaterdag 3 oktober trekken De Vinken naar Nijmegen om aldaar aan te treden tegen de medeconcurrent voor de top 3 Noviomagum.

Zaterdag 26 september trad Vinken's vlaggenschip aan tegen het Utrechtse Synergo. Gedurende de hele wedstrijd was duidelijk dat De Vinken deze wedstrijd zou kunnen winnen. Via 6-2 en 7-3 werd het 8-5 bij rust. Na de thee stond Vinken's vizier echter net niet scherp genoeg. Na 9-5 bleef het twintig … Lees meer »