CSW knokt zich naar sensationele overwinning

Geplaatst op: 21 september 2009

CSW heeft zaterdag een zeer knappe overwinning behaald tegen HBOK. In een ware kraker werden de gasten uit Amsterdam aan de kant gezet.

Alle ingrediënten voor een schitterende voetbalmiddag waren zaterdag aanwezig. Een nazomer zonnetje, een goede grasmat en twee gemotiveerde ploegen. CSW had nog wat goed te maken voor eigen publiek nadat Amstelveen twee weken daarvoor de punten van de Wilnissers had gestolen.

Direct vanaf het begin werd er druk uitgeoefend op de defensie van de Amsterdammers. Het tactisch concept betaalde zich na vijf minuten al uit. Stefan Baars haalde van een kleine twintig meter uit en de bal belandde in de verre hoek 1-0. Een uitstekend begin voor de Wilnisse ploeg. Echter nog geen drie minuten later stond de 1-1 al op het bord. Onhandig instappen van de verdediging was de aanleiding voor aansluitingstreffer. Een speler van HBOK profiteerde van de defensieve misstap en schoof de bal handig langs keeper Wens.
Gedurende de eerste helft namen beiden ploegen weinig risico's. Er werd ingezakt bij balbezit van de tegenstander en aanvallen strandde vaak vroegtijdig. Een kleine tien minuten voor tijd wist HBOK door te breken. De aanval kon op het allerlaatste moment nog tot corner worden verwerkt. De zwak leidende scheidsrechter gaf Alexander Bos, na in eerste instantie de voordeelregel te hebben toegepast, zijn tweede gele kaart voor vasthouden. Een domper voor de Wilnissers net voor de rust.

Na rust begon HBOK langzaam druk uit te oefenen op CSW. Na tien minuten stuitte een aanvaller van HBOK op Vincent Wens in de zestienmeter. De scheidsrechter toonde wederom een rode kaart en gaf ook nog eens een penalty aan de Amsterdammers. Dankzij knap keeperswerk van de uitstekend spelende Jordy Wens bleef de gelijke stand op het scorebord staan omdat hij de penalty wist te keren. Daar waar het publiek wellicht een nederlaag aan zag komen, bleef er geloof bij de negen man uit Wilnis. Duels werden gewonnen en de wil om te winnen was een stuk groter dan bij de gasten uit Amsterdam. Een lange bal op Mauri Cabeza werd schitterend door de aanwinst gecontroleerd en verwerkt tot de ondenkbare voorsprong: 2-1.
HBOK ging langzamerhand iets meer risico nemen waardoor er meer ruimte ontstond voor de snelle Wijngaarden en de inmiddels ingevallen Klumper. Na wederom een afgeslagen aanval van HBOK wist Jay Klaas Wijngaarden maximaal te profiteren. Hij schoot de bal op magistrale wijze in de linkerbovenhoek. Het doelpunt werd uitbundig gevierd door het Wilnisse publiek en de negen strijdende CSW-ers.
HBOK ging alles of niets spelen en de aansluitingstreffer was dan ook niet lang na de 3-1 een feit. Met nog tien minuten kwam de hoop bij de Amsterdammers een klein beetje terug maar de strijdlust van de Wilnisse ploeg leek onuitputtelijk. Nadat de Amsterdammers een kopbal knap gekeerd zagen worden door keeper Wens wist Jilles Klumper de wedstrijd definitief in het slot te gooien door knap en droog de 4-2 binnen te knallen.
Laatste pogingen van HBOK leverde niks meer op. De overwinning voor CSW was een feit. Een verdiende en knappe overwinning!

Volgende week speelt CSW uit om 14.30 uur tegen Castricum dat ook zes punten pakte uit drie wedstrijden.

CSW heeft zaterdag een zeer knappe overwinning behaald tegen HBOK. In een ware kraker werden de gasten uit Amsterdam aan de kant gezet. Alle ingrediënten voor een schitterende voetbalmiddag waren zaterdag aanwezig. Een nazomer zonnetje, een goede grasmat en twee gemotiveerde ploegen. CSW had nog wat goed te maken voor … Lees meer »