Atlantis 1 maakt het onnodig spannend

Geplaatst op: 21 september 2009

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 op eigen terrein tegen Vlug en Vaardig uit Amsterdam. Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week is er veel gesproken om meer als één team te functioneren. Hierdoor ging de ploeg met frisse moed de wedstrijd tegemoet waarin ze duidelijk beter was dan haar tegenstander, maar toch moeite had dit in cijfers uit te drukken. Er werd uiteindelijk met 13-11 gewonnen.

Atlantis 1 begon niet al te geconcentreerd aan de wedstrijd, waardoor in de eerste drie aanvallen de bal vrij snel werd onderschept door de Amsterdamse tegenstanders. Deze waren wel scherp en wisten gelijk de eerste meegekregen vrije bal te verzilveren. Gelukkig liet het vlaggenschip van Atlantis niet al te lang op zich wachten, ze maakte met een mooi uitgespeelde aanval de stand snel weer gelijk.

Tot 3-3 ging het gelijk op. Hierna leek het er op dat Atlantis uit gingen lopen. Vlug en Vaardig werd goed onder druk gezet en kwam een tijd lang niet tot scoren wat de Mijdrechtenaren een prettige marge van 3 doelpunten opleverde. Toch wist de ploeg niet definitief los te breken, ondanks het niveauverschil bleven de Amsterdammers in de buurt, wat resulteerde in een kleine voorsprong van 8-6 in de rust.

Na rust wist het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 snel te scoren. Maar nog steeds lukte het niet de taaie Amsterdammers af te schudden. De ploeg uit Mijdrecht ging wat onrustig spelen waardoor na een kwartier spelen de tegenstanders zelfs weer gelijk wisten te maken tot 10-10. Wouter Drubbel werd er ingebracht voor de moegestreden Jacco van Koeverden Brouwer en 5 minuten later werd ook Kim Stolk gewisseld voor Melissa van der Stap.

10 minuten voor tijd wist de Rabobank ploeg de korf weer te vinden en ze sloeg weer een gaatje van twee. Het bleef spannend toen de Amsterdammers de marge weer naar één verkleinden, maar met nog iets meer dan een minuut te gaan wist Jimmy de Koning de deur op slot te gooien met een schot. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 13-11.

Positief in deze wedstrijd is dat Atlantis 1 een mooie pot heeft neergezet, waarin 8 keer van afstand werd gescoord. Hoewel er duidelijk vooruitgang is geboekt in het aanvalsspel, heeft de ploeg nog wel wat werk te verrichten. Volgende week zal er uit gespeeld worden tegen Amsterdam 1. Hopelijk kan dan de stijgende lijn voortgezet worden.

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 op eigen terrein tegen Vlug en Vaardig uit Amsterdam. Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week is er veel gesproken om meer als één team te functioneren. Hierdoor ging de ploeg met frisse moed de wedstrijd tegemoet waarin ze duidelijk beter … Lees meer »