Vinken verliezen met veel commotie

Geplaatst op: 14 september 2009

De tweede veldcompetitiewedstrijd voor de hoofdmacht van korfbalvereniging De Vinken werd gespeeld tegen Swift in Amsterdam. Gedurende de eerste helft wist de Fortisformatie op voorsprong te komen in een fanatieke wedstrijd. In een tweede helft met veel tumult wist Swift de punten in eigen huis te houden, door met 9-7 te winnen.

Druk
Met veel instructies en oefeningen van coach Siemko Sok was De Vinken 1 goed voorbereid op Swift 1, welke laatstgenoemde vorig jaar gepromoveerd is in de derde klasse.
In het hartje van onze hoofdstad begonnen in de aanval Joyce Kroon, Mariska Meulstee, Kelvin Hoogenboom en Pascal Kroon. Verdedigend startten Charita Hazeleger, Lisette Pauw, Peter Koeleman en Rudy Oussoren.
Het eerste doelpunt in de tweede minuut was van Amsterdamse komaf door middel van een afstandsschot. Na de strafworp die door Kelvin werd benut begon het al snel een fanatieke wedstrijd te worden. Na een kwartier kwam De Vinken op voorsprong met twee prachtige scores waarop veel getraind is. Het was een wegtrekbal van Peter Koeleman en een prima aangeven doorloopbal van Peter op Charita Hazeleger. Met veel reacties van publiek, spelers en coaches op de scheidsrechter werd de wedstrijd grimmiger.
Ondanks de druk van Swift en het verre voorverdedigen kreeg De Vinken een redelijke hoeveelheid kansen. Na de 2-3 was het Mariska Meulstee die met een vrije bal de voorsprong weer op twee punten bracht. Met onder andere een keurige doorloopbal en een schot kwam het achttal van Swift op gelijke hoogte. Aanvallend had De Vinken last van éénschots aanvallen en werden verschillende ballen niet goed aangegooid. Gelukkig bracht Mariska Meulstee wat lucht door net voor rust een korte kans te benutten.

Commotie
Na de rust was het belangrijk dat De Vinken zich niet mee liet gaan in alle reacties en frustraties van de tegenstanders. De eerste treffer kwam aan de kant van Swift. Na een gemiste strafworp en drie vrije ballen die onbenut bleven kwam Swift langszij onder een luid applaus van het publiek. De defensie van de Vinkeveners kon vaak in de paalzone veel ballen onderscheppen en er werd onderling goed overgenomen. De kansen bleven voor De Vinken, al werd er te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes achter de korf. Peter Koeleman wist deze ruimte wel te vinden en lepelde zijn kansje er netjes in, tussenstand 6-6.
Ook de Amsterdammers bleven gevaarlijk door hun aanval steeds hetzelfde te positioneren en hierdoor kwamen zij tweemaal tot scoren. Het gat werd minimaal gemaakt door een stip van Charita Hazeleger onder het protest van velen.
Met nog 7 minuten te spelen kwam Arjan Kroon erin om de aanval een extra impuls te geven. Een minuut later werd gele kaart getrokken voor het onverantwoorde taalgebruik van Swiftse coach. Met nog enkele speelminuten werden nagels afgebeten wie in deze fase het verlossende schot zou scoren. Het waren de Swiftenaren die opgelucht adem konden halen toen zij een fraai afstandsschot door de korf zagen gaan. Teleurstellende Vinkengezichten kwamen het veld af onder de indruk van alle consternaties.

Volgende week speelt De Vinken in Wageningen tegen SSS, de mededegradant van vorig veldseizoen. De uitslagen van vorig jaar (12-11 voor SSS en een 14-14 gelijkspel) beloven dat het een spannende wedstrijd gaat worden. Alle reserves en invallers bedankt!

De tweede veldcompetitiewedstrijd voor de hoofdmacht van korfbalvereniging De Vinken werd gespeeld tegen Swift in Amsterdam. Gedurende de eerste helft wist de Fortisformatie op voorsprong te komen in een fanatieke wedstrijd. In een tweede helft met veel tumult wist Swift de punten in eigen huis te houden, door met 9-7 … Lees meer »