Atlantis te laat op dreef

Geplaatst op: 14 september 2009

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 1 haar eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen VZOD in Kudelstaart. De eerste thuiswedstrijd werd vorige week gewonnen van het Amsterdamse MIK. Met deze winst op zak en de wetenschap dat in het verleden eerder winst was behaald op de ploeg uit Kudelstaart, begon Atlantis vol goede moed aan deze derby.

De voortdurende inzet van de door de Rabobank gesponsorde ploeg en de aanmoedigingen van het meegereisde publiek mochten echter niet baten. De wedstrijd resulteerde in een teleurstellende 11-10 einduitslag.
De samenstelling van het eerste team van Atlantis is dit seizoen op enkele punten gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Jacco van Koeverden Brouwer, Jelmer Steen, Mark Goverse, Chantal Poolman en Lisanne van Doornik wisten hun basisplaats in Atlantis 1 te behouden. Nieuw gekomen in de ploeg zijn Jimmy de Koning (aanvoerder), Kim Stolk, Sandra Gortenmulder en Eline Laaper. De plek van de afwezige Lisanne van Doornik wordt voorlopig opgevuld door Sandra Gortenmulder. Het team wordt dit seizoen begeleid door trainer/coach Mark van den Brink.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen VZOD opende Atlantis de score met een goed genomen vrije bal. Hierna volgde echter een lange periode waarin de Rabobankploeg niet tot scoren wist te komen. VZOD wist middels goed verzorgd aanvalsspel uit te lopen tot 4-1. Atlantis bleek echter goed in staat zich te herpakken. Terwijl VZOD in de laatste periode van de tweede helft niet meer tot scoren kwam, lukte het Atlantis middels een aantal goed gecreëerde kansen de ruststand te brengen tot een 5-6 voorsprong.

De tweede helft leek een herhaling van zetten. Atlantis wist onvoldoende goede kansen te creëren en leed door onzorgvuldig spel onnodig veel balverlies. Waar VZOD de kansen wel goed afmaakte, bleef voor Atlantis de score op het scorebord gedurende dertig minuten steken op een magere ‘zes'. Coach Mark van den Brink bracht achtereenvolgens reserves Tamara Gortenmulder, Melissa van der Stap en Sandra Pronk in de wedstrijd voor respectievelijk Sandra Gortenmulder, Kim Stolk en Eline Laaper. Met hernieuwde energie kwam Atlantis in de eindfase van de wedstrijd nog vier keer tot scoren. Deze knappe eindsprint getuigt van een grote veerkracht binnen de ploeg, maar kwam helaas te laat om winst te behalen in deze wedstrijd.

Komende zaterdag speelt Atlantis een thuiswedstrijd tegen Vlug en Vaardig op 15.30 uur. U bent van harte welkom!
De doelpunten in de wedstrijd werden gemaakt door: Jacco (3), Jelmer (2), Mark (2), Kim, Sandra G. en Eline.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 1 haar eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen VZOD in Kudelstaart. De eerste thuiswedstrijd werd vorige week gewonnen van het Amsterdamse MIK. Met deze winst op zak en de wetenschap dat in het verleden eerder winst was behaald op de ploeg uit Kudelstaart, begon Atlantis vol … Lees meer »