Atlantis 1 start met overwinning

Geplaatst op: 7 september 2009

Afgelopen zaterdag begon voor de korfballers van Atlantis 1 het nieuwe seizoen. Na het teleurstellende afgelopen veldseizoen, dat resulteerde in degradatie, speelt Atlantis 1 dit veldseizoen in de 4e klasse. Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Mark van den Brink hoopt de door de Rabobank gesponsorde ploeg dit seizoen mee te strijden om het kampioenschap.

Bij de start van deze competitie trof Atlantis 1 op eigen veld het Amsterdamse MIK. Hoewel Atlantis vanaf het begin van de wedstrijd het betere van het spel had, vielen de doelpuntjes maar mondjesmaat. Nadat het eerste aanvalsvak voor 2-0 had gezorgd, duurde het ruim 20 minuten voor het tweede aanvalsvak ook tweemaal wist te scoren: 4-0. Hierna kon MIK iets terugdoen. In 2 minuten scoorden de gasten tweemaal. Het slotakkoord van de eerste helft was echter voor Atlantis. Op slag van rust wist de Rabobankploeg nog eenmaal te scoren: 5-2.

Ook in de tweede helft wist Atlantis maar moeilijk de korf te vinden. Na een klein kwartier had Atlantis nog tweemaal gescoord en stond er een marge van 5 doelpunten op het scorebord. Door een opleving van MIK werd deze marge binnen enkele minuten verkleind naar 2 doelpunten: 7-5. Atlantis reageerde echter direct en met een fraai afstandschot werd het 8-5. Ondanks de voorsprong en het betere spel van de Mijdrechtse ploeg bleef het voor Atlantis lastig de kansen af te maken. Het duurde weer 10 minuten voor het volgende doelpunt gemaakt werd. Met een goed snel genomen spelhervatting werd het 9-5. In de laatste minuten van de tweede helft werd er door Atlantis nog eenmaal gescoord.

Hoewel Atlantis tevreden mag zijn met de 10-5 overwinning, zal de Rabobankploeg efficiënter met de kansen om moeten gaan om ook tegen de sterker geachte tegenstanders in de poule een vuist te kunnen maken.

Komende zaterdag speelt Atlantis in Kudelstaart tegen VZOD, dat ook vorig seizoen gedegradeerd is naar de 4e klasse. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 19 september om 15.30 uur. Tegenstander is dan Vlug & Vaardig uit Amsterdam. Atlantis 1 hoopt op uw aanwezigheid langs het veld!

Afgelopen zaterdag begon voor de korfballers van Atlantis 1 het nieuwe seizoen. Na het teleurstellende afgelopen veldseizoen, dat resulteerde in degradatie, speelt Atlantis 1 dit veldseizoen in de 4e klasse. Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Mark van den Brink hoopt de door de Rabobank gesponsorde ploeg dit seizoen mee … Lees meer »