Atlantis 2 start veldseizoen met overwinning

Geplaatst op: 7 september 2009

Helaas kampte Atlantis met twee blessures, Alex van Senten en Peter van der Wel konden niet meedoen aan de wedstrijd. Arjen Markus was bereid gevonden zijn eigen wedstrijd op te zeggen om voor Atlantis 2 te spelen. Arjen Markus, Berry de Jong, Tamara Gortenmulder en Natasja Korver startten in de eerste aanval. In de eerste verdediging begonnen: Wouter Drubbel, Auke van der Zijden, Sandra Pronk en Melissa van der Stap.
De eerste aanval startte goed en creëerde meteen veel kansen, maar het zat Atlantis niet mee. De ballen wilden niet door het mandje vallen. De verdediging deed het erg goed en gaf Badhoevedorp geen kans en ontregelde hun aanvalsspel. Pas na 22 minuten spelen werd er gescoord door Badhoevedorp met een strafworp (Gouden regel in de sport als de éne partij veel kansen krijgt, maar niet scoort, valt het doelpunt altijd aan de andere kant). Het tweede doelpunt kwam 10 minuten later en was weer voor Badhoevedorp met een benutte strafworp. Nu mocht de verdediging "eindelijk" aanvallen. Net voor rust maakte Atlantis de aansluitingstreffer door het benutten van een vrije bal. Dit was tevens de russtand. (1-2).

Na de peptalk van coach Petra Taal ging Atlantis er weer tegenaan. Goede aanvallen werden uitgevoerd maar de kansen nog niet afgemaakt. Na 10 minuten spelen maakte Atlantis 2 - 2. Na deze gelijkmaker wist Atlantis de korf te vinden. Er werd drie keer snel achter elkaar gescoord en was de stand 5 - 2. Helaas moest Sandra Pronk het veld verlaten met een enkelblessure. Ze werd goed vervangen door Wendy Kentrop. Atlantis kwam steeds beter in het spel en scoorde nog tweemaal. Badhoevedorp kwam in de 2e helft niet tot scoren. Net voor tijd kwam Jeroen Korver in het veld voor Berry de Jong. In de laatste minuut scoorde Atlantis voor de laatste maal, waardoor de eindstand van 8 - 2 op het scorebord stond.

Dit was de eerste overwinning voor Atlantis 2 dit veldseizoen. Hopelijk zullen er nog vele volgen. Volgende week speelt Atlantis 2 tegen VZOD 2 in Kudelstaart om 14.00 uur.

Zaterdag 5 september speelde het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 2 haar eerste wedstrijd van het seizoen. De tegenstander was Badhoevedorp 2. Door het teleurstellend verlopen vorige seizoen, was Atlantis 2 gebrand op een overwinning. Helaas kampte Atlantis met twee blessures, Alex van Senten en Peter van der Wel konden … Lees meer »