Eerste winst voor De Vinken

Geplaatst op: 6 september 2009

Onbekend
"Het zijn volkomen onbekende tegenstanders", vertelt trainer-coach Siemko Sok vooraf. "Het enige dat we weten is dat Borne vorig jaar vanuit de derde klasse gepromoveerd is. Maar hoe sterk het team is en of er wel of niet topspelers vanuit hoger spelende clubs zijn teruggekomen is mij niet bekend. We vertrouwen op onze eigen kracht en over anderhalf uur weten we het", aldus een gematigd optimistische coach.
Charita Hazeleger, Lisette Pauw, Peter Koeleman en Rudy Oussoren vormen de defensie van de Fortisploeg. Met Joyce Kroon, Mariska Meulstee, Kelvin Hoogenboom en Pascal Kroon in de aanval begon de thuisploeg voortvarend. Mariska Meulstee opende de score in de zesde minuut en niet veel later verdubbelde Kelvin Hoogenboom de score.
Een strafworp bracht Borne weer in het spoor, maar halverwege de eerste helft leidde aanvoerster Charita Hazeleger haar team opnieuw naar een tweepunten marge. Vervolgens viel de Vinkeveense doelpuntenmachine compleet stil. Stoeiend met de straffe wind en vechtend tegen eigen plaatsfouten liet men de bezoekers volledig terug komen. Met nog vijf minuten in de eerste helft te gaan was de stand gelijk: 3-3. In de laatste paar minuten voor rust wisten de Enschedeërs echter nog drie maal te scoren en een mogelijke malaise tekende zich af.

Herstel
Gelukkig kwam De Vinken als herboren uit de kleedkamers. "Dit heet nou rechtzetten!" was de reactie in het publiek, nadat eerst Pascal Kroon van afstand en direct daarna Charita Hazeleger door het benutten van twee strafworpen de stand weer in evenwicht brachten. Binnen tien minuten had de thuisploeg het initiatief volledig naar zich toe getrokken. Nog een score van Pascal Kroon en een strafworp van de hand van Kelvin Hoogenboom brachten de Vinkeveners op voorsprong: 8-6. Wel bleef Borne alert en in het spoor. Na 8-7 mocht Charita Hazeleger nog eens vanaf de stip een strafworp benutten. De voorsprong was evenwel van korte duur. Weer kwam Borne goed terug en met nog vijftien minuten te spelen was het 9-9.

Peter Koeleman verschalkte van achter de korf zijn directe opponent om niet veel later te moeten constateren dat Enschede weer gelijk maakte.

Het slotoffensief was echter volledig voor de thuisploeg. Met twee fraaie afstandstreffers bezorgde Kelvin Hoogenboom en Mariska Meulstee de thuisploeg een beslissende voorsprong. De slagroom op de taart kwam van de hand van Peter Koeleman, die op ‘magic air' -achtige wijze de bal afving om vervolgens in alle rust te kunnen aanleggen en scoren: 13-10. Al met al een belangrijke opsteker voor de Fortisformatie, die volgende week in Amsterdam tegen Swift de tweede wedstrijd gaat spelen.

In haar eerste veldcompetitiewedstrijd was het eerste achttal van korfbalvereniging De Vinken tegen het bezoekende Borne uit Enschede redelijk succesvol. Na een wat zwakke eerste helft en een 3-6 achterstand bij rust, werd na de onderbreking met de wind mee keurig orde op zaken gesteld: einduitslag 13-10. Onbekend"Het zijn … Lees meer »