Op zaterdag 29 augustus 2009 vindt op het recreatiecentrum Oortjespad in Kamerik de Dag van de Venen plaats. Een avontuurlijke dag vol afwisseling. Met onder meer aantrekkelijke doeactiviteiten voor jong en oud, bijzondere optredens en interessante presentaties.
De Dag van de Venen begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
De Dag van de Venen is de voortzetting van de Dag van het Veen. De dag wordt georganiseerd door de stichting Ontwikkeling de Venen.
De Dag van de Venen toont hoe het unieke veenweidegebied zich in de voorbije jaren heeft ontwikkeld - en welke kansen er nog liggen. Onder het motto ‘Laat je groene hart spreken' wordt u van harte uitgenodigd mee te denken en mee te praten over de toekomst van de Venen. Hoe kan de Venen nog aantrekkelijker worden gemaakt? Wat is uw droombeeld? In videofilmpjes, foto's en tekeningen worden de ideeën en suggesties van de bezoekers van de Dag van de Venen vastgelegd.
Verbindingen liggen
De Dag van de Venen stelt gemeenten, landbouworganisaties, waterschappen, maar ook kunstenaars en andere partijen, die de Venen een warm hart toedragen, in de gelegenheid te laten zien wat er in de afgelopen jaren al in de Venen is gerealiseerd. Op het gebied van water, natuur & landschap, landbouw, recreatie & toerisme en leefbaarheid.
De Dag van de Venen legt verbindingen en brengt ontmoetingen tot stand. Ontmoetingen met mensen met bijzondere ideeën, maar ook tussen mensen en hun omgeving.
Wilt u zelf de schoonheid en de dynamiek van de Venen ervaren? Kom dan op 29 augustus aanstaande naar De Dag van de Venen in Kamerik en neem actief deel aan ons programma. Bezoek de kinderboerderij, fiets er op uit in de fraaie omgeving en neem een kijkje bij de verschillende demonstraties.
Wilt u meer informatie over De Dag van de Venen? Kijk dan op www.dagvandevenen.nl.
Samen werken aan De Venen
De Dag van de Venen komt voort uit het Herijkt Plan de Venen.
De Venen is vanwege haar weidse landschap met langgerekte kavels en oer-Hollandse panorama's een uniek gebied, midden in het Groene Hart. Centraal in de ontwikkeling van het veenweidegebied staat samen werken aan meer natuur, een betere toekomst voor landbouw en water en volop recreatiemogelijkheden. Burgers, belangenorganisaties, ondernemers en overheden dragen ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid bij aan een duurzame, samenhangende herinrichting van de Venen en het beheer ervan.