De Vinken C2 sluit goed seizoen af met nipte nederlaag

Geplaatst op: 15 juni 2009

Seizoen 2008-2009 is ten einde. Een seizoen waarin De Vinken C2 in de eerste helft van de veldcompetitie uitkwam in klasse C3. Ten koste van Fiducia C1 werd er voor de winter een derde plek behaald. In het zaalseizoen was het vooral ‘vechten' tegen goede ploegen. Toch was het team fanatiek genoeg om het plezier in het korfbal te behouden. De nodige blessures hebben ervoor gezorgd dat ook nieuwe spelers het mochten proberen bij De Vinken C2. In de tweede helft veld werd er toch besloten om een klasse lager te gaan spelen, zodat er een keer flink gewonnen kon worden en een gooi naar een kampioenschap gedaan kon worden. Helaas was Triaz C2 de meerdere en won de afsluitende kampioenswedstrijd in Vinkeveen met 1-3.

Samenstelling
Onder leiding van de coaches/trainers Rebecca Strubbe en Kelvin Hoogeboom waren het in de verdediging Marieke Oosterom, Quincy Steen, Martin Versloot, Jorn Claassen. In de aanval stond het kwartet: Denise Bultena, Wies van Beek, Tijn van Vliet en Niek Nagtegaal. Amber Nagtegaal en Kevin van Vliet vergezelden als invallers de geblesseerde Wiske Kamminga op de bank.

De vorige wedstrijd
De vorige wedstrijd tegen Triaz C2 stond nog altijd in de kopjes geprent. 16-2 verliezen in Amsterdam is geen pretje en er was dan ook alles aangelegen om deze stand te voorkomen. De Vinken C2 begon gretig aan de wedstrijd en speelde elkaar goed vrij. Helaas ontbrak het de eerste helft vooral aan een goede afronding. Ook tegen andere tegenstanders in de poule Atlantis C2 en Tempo C5 was het met name het scorende vermogen dat het af en toe liet afweten. Goede kansen creëren is één, maar de afronding is het belangrijkst. Triaz C2 scoorde wel en maakte voor rust 0-1 en 0-2, tot grote spijt van De Vinken.

Goed spel werpt vruchten af
Met nog 25 minuten in de tweede helft te gaan, was de strijd nog niet gestreden. De invallers kwamen van de bank en losten hun teamgenoten af. De Vinken C2 speelde met een hoog tempo om een treffer te forceren. Triaz C2 drukte door en scoorde de 0-3. Toen was het de topscoorder van deze jaargang, Kevin van Vliet, die slim oplette en er een kansje in schoot: 1-3. Helaas kwam de ploeg niet verder dan dit ‘wapenfeit'. Wederom wel weer goede kansen in de tweede helft en het was eigenlijk verdiend geweest om gelijk te spelen. De Vinken C2 kon echter niet voorkomen dat Triaz de wedstrijdpunten pakte. Maar ze hebben zich heel erg kranig geweerd. Van een 16-2 verlies naar een 3-1 verlies is toch een heel groot verschil.

Seizoen 2008-2009 is ten einde. Een seizoen waarin De Vinken C2 in de eerste helft van de veldcompetitie uitkwam in klasse C3. Ten koste van Fiducia C1 werd er voor de winter een derde plek behaald. In het zaalseizoen was het vooral ‘vechten' tegen goede ploegen. Toch was het team … Lees meer »