Hoefse Sport Vereniging viert 40-jarig bestaan

Hoefse Sport Vereniging viert 40-jarig bestaan


Geplaatst op: 11 juni 2009

Voorwoord van de voorzitter, de heer Van Bemmelen:

"In het weekend van 12 en 13 juni a.s. viert onze sportvereniging - opgericht op 30 mei 1969 - alweer haar 40 jarig bestaan in de Hoef. Een club die is begonnen met niets en nu is uitgegroeid tot een volwaardige sportvereniging met een prachtige accommodatie voor zo'n klein dorp. Zelf ben ik al 40 jaar bij de club betrokken. Eerst bij de oprichting, ik heb er jaren gevoetbald bij het eerste en tweede elftal, ik was leider, bestuurslid bij de voetbal, later voorzitter van de jeugdafdeling en nu sinds september 1998 als voorzitter van het hoofdbestuur.

Volledigheids halve moet ik u wel vertellen dat ik de voorzittershamer straks in september ga doorgeven aan een ander. Na twaalf jaar is het mooi geweest en wordt het tijd voor een andere formatie.

Wel moet ik erbij vertellen, dat het steeds moeilijker wordt om mensen te benaderen. Vrijwilligheid wordt steeds meer een zeldzaamheid. Toch blijven we met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. HSV is een gezonde vereniging, met veel jeugd, zowel bij de voetbal als bij de handbal.

Daarom wil ik iedereen die op wat voor een manier ook, de afgelopen veertig jaar meegewerkt heeft deze vereniging te maken tot wat hij nu is, hartelijk bedanken en ik hoop dan ook dat ze in de toekomst op u mogen blijven rekenen. Tot slot spreek ik de wens uit dat wij met zijn allen er een leuk feest van zullen maken en dat HSV nog tot in lengte van dagen zal voortleven in dit mooie dorp", aldus de voorzitter.

HSV' 69 Veertig jaar
Het is alweer veertig jaar geleden dat de Hoefse Sport Vereniging HSV het levenslicht zag. Op 22 mei 1969 kreeg de Hoefse gemeenschap de toezegging van de gemeente. Het begon allemaal met een braakliggend stukje land aan de Schatterkerkerweg. Op dit stukje land stond een oude kippenschuur en die werd gebruikt als kleedkamer en kantine.
Een jaar later kreeg HSV van de KNVB en de handbal van de NHV de officiële erkenning. Ook kwam er van de gemeente bericht dat HSV een keet mocht plaatsen en die ging dienen als kleedruimte/kantine. Boer Joop Janmaat stelde een stuk weiland beschikbaar dat door de leden werd omgetoverd als voetbalveld en ook voor de handbal werd een veld gecreëerd. Zo kon de vereniging van start gaan.

Twee senioren teams
De club ging van start met twee senioren voetbalteams en twee senioren handbalteams. Na verschillende oefenwedstrijden gespeeld te hebben was HSV er klaar voor en op 25 oktober 1970 was de aftrap om aan de competitie te beginnen. Dit gold eveneens voor het tram van de handbal dames.
Een jaar daarna ging ook de Hoefse jeugd van start met zowel een hand - als een voetbalteam. Het eerste HSV clubblad " Het Contact' verscheen op 21 oktober 1971 en of het nog niet genoeg was werd op 24 juni 1973 de visdag in leven geroepen en kon men gaan vissen om de ‘ zilveren vis' en tot op de dag van vandaag wordt er nog jaarlijks gestreden om de zilveren bokaal.

Eerste lustrum
In 1974 beleefde HSV haar eerste lustrum. Het ging de vereniging voor de wind want er was alweer een vierde seniorenteam bij en ook de handbal groeide. Dames 1 werd kampioen in de zaal en de jeugd B3 werd met voetballen kampioen.
Datzelfde jaar werd ook de Hoefse Veiling opgericht. Deze veiling is tot op heden een begrip voor de gehele omgeving. Oud burgemeester Haitsma deed zelfbeeld het eerste jaar in de aanbieding en ging een dag komkommers plukken.
Op 28 augustus 1976 werd er een verhard handbalveld officieel in gebruik genomen. Dat veld is goed benut gezien het feit dat ook het tweede team dat jaar direct kampioen werd.

IJsclub
De ijsclub ‘ Hou Streek' zetten ook tochten uit en gebruikte de kantine als stempelplaats, zo ook de afgelopen winter nog. Een jaarlijks terugkerend evenement werd in het leven geroepen om op vaderdag een fietsdag te organiseren en tot op de dag van vandaag is dat nog jaarlijks een happening.
1979 was een bekroning op het 10 jarig bestaan van HSV. De vereniging groeide nog steeds, zowel met kampioenteams als met het aantal leden. In de winter van 1986/1987 werd het oude handbalveld omgedoopt tot ijsbaan en de ijsclub organiseerde er wedstrijden. In 1989/1990 werd een bouwvergunning/subsidie aangevraagd voor het bouwen van een nieuw clubhuis en in 1992 kon men starten met de bouw.
Op 6 november 1993 werd het nieuwe clubhuis officieel in gebruik genomen. Een jaar later was er weer een reden voor een feestje aangezien HSV haar 25 jarig jubileum kon vieren.

Blijft groeien
In 1999 bestond de club 30 jaar. Dit werd gevierd met onder andere een groot toernooi waar onder andere Ajax, AFC en Argon aan meededen. Nu bestaat de club inmiddels 40 jaar. HSV is de afgelopen jaren gegroeid en gegroeid en ze hebben in de tussentijd een nieuw handbalveld in gebruik genomen. Deze is geopend door de wethouder van Sport en Welzijn, mevrouw I Lambregts.
Ook werd het clubhuis verder uitgebouwd. Dit veertig jarig jubileum wordt natuurlijk groots gevierd en wel op vrijdag 12 zaterdag 13 juni a.s..

Vrijdagavond trapt HSV om 20.30 uur af met de band Shoreline, deze band staat garant voor gezelligheid en speelt alle hits die je maar wilt horen.
Zaterdag organiseert HSV een zeskamp met o.a: een uitschuifbaar en tobbetje steken. Iedereen kan hieraan deelnemen.

Voor de kinderen staat er 's middags een springkussen en zij kunnen zich laten smincken. Zaterdagavond is er een groot feest met medewerking van..... dat is het best bewaarde geheim van de Hoef momenteel.
Kortom het wordt een feest waarbij iedereen welkom is en waarbij men ook veel oud leden hoopt te ontmoeten. HSV en de festiviteiten kunnen niet bestaan zonder hun trouwe sponsoren en hun trouwen leden en vrijwilligers. Hen wil HSV dan ook erg bedanken.

Bron: De Nieuwe Meerbode
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Nieuwe Meerbode

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hoefse Sport Vereniging viert 40-jarig bestaan

Voorwoord van de voorzitter, de heer Van Bemmelen: "In het weekend van 12 en 13 juni a.s. viert onze sportvereniging - opgericht op 30 mei 1969 - alweer haar 40 jarig bestaan in de Hoef. Een club die is begonnen met niets en nu is uitgegroeid tot een volwaardige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: