Eerste klasse voor de Vinken te hoog gegrepen

Geplaatst op: 25 mei 2009

Het was voor het eerste team van korfbalvereniging De Vinken de allerlaatste kans voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Vandaag speelde De Vinken 1 uit tegen Victum/IGCN 1 in Houten.
Na een slappe start eindigde de eerste helft met een redelijke ruststand van 7-4. De tweede helft overklaste de Houtenaren de Vinkeveners met een 15-5 eindstand als resultaat.

Gedoseerd verdedigen
Met nog twee wedstrijden te gaan is het achttal van coach Siemko nog steeds aan strijden voor de eerste overwinning op het veld. Ook deze wedstrijd kon De Vinken niet voltallig van start gaan. Door blessureleed speelde deze middag Diana van Dasler mee.
Op het gladde kunstgrasveld begonnen Mariska Meulstee, Martine Koedijk, Peter Kooijman en Peter Koeleman in de aanval. Het verdedigingsvak bestond uit Joyce Kroon, Diana van Dasler, Rudy Oussoren en aanvoerder Pascal Kroon.
De score werd geopend door een slimme vrije bal van Mariska. Victum, de nummer vier van de competitie, begon scherp met een goede rebound en veel dreiging naar binnen. Na ruim twintig minuten liepen de Houtenaren uit naar 5-1. Het laatste kwartier speelde De Vinken verdedigend goed gedoseerd waardoor het aanvalsspel van Victum geregeld verstoord werd.
Aanvallend kreeg De Vinken ondanks veel druk nog genoeg kansen. Toch ontbrak hier de verrassing, met name onder de paal, terwijl Victum veel bleef zakken op de Vinkenschoten. Het waren afstandsschoten van Pascal Kroon (2 maal) en Peter Kooijman die een acceptabele ruststand van 7-4 op het scorebord zetten.
Te weinig scoringsvermogen
Direct na rust werd opnieuw een Vinkeveense strafworp gemist. Meteen hierop volgde een Victums afstandschot, waardoor het gat in plaats van twee nu vier doelpunten werd. Ondanks de warmte werd er wel strijd geleverd en bleef De Vinken de moed erin houden. Beide Peters wonnen veel duels in de paalzone, met langere aanvallen als resultaat. Mariska tekende de 8-5 op haar naam.
Met nog een klein half uur te gaan waren het enkel ballen van Victum die door de mand gingen. Aan Vinkenzijde konden de korte kansjes en doorloopballen niet bekroond.
Tien minuten voor tijd kwamen Rogier Schoenmaker en Helene Kroon erin voor Rudy en Joyce. Kelvin Hoogenboom mocht de licht geblesseerde Pascal vervangen. Met veel inzet kwamen er een aantal goede aanvallen van de grond. In de slotfase scoorde Victum nog twee fraaie ballen wat de eindstand op 15-5 bracht.
Zo degradeert de hoofdmacht naar de tweede klasse. Ook het mazzeltje van de zaalcompetitie zal er nu niet in zitten. De zesde van de maand juni speelt De Vinken de laatste wedstrijd van dit seizoen. Tegen Telstar 1 uit Hoevelaken zal nog steeds voor de eerste overwinning gestreden worden. De wedstrijd zal om 15.30 uur in sportpark de Molmhoek aanvangen. Alle invallers en reserves bedankt!

Het was voor het eerste team van korfbalvereniging De Vinken de allerlaatste kans voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Vandaag speelde De Vinken 1 uit tegen Victum/IGCN 1 in Houten.Na een slappe start eindigde de eerste helft met een redelijke ruststand van 7-4. De tweede helft overklaste de Houtenaren de … Lees meer »