De Vinken B2 behoudt kans op titel

Geplaatst op: 25 mei 2009

Verrassend
De Vinken startte met Daniëlle Gijsen, Emese Kroon, Robin van der Vliet en Martijn Schekkerman in de aanval. Sanne van der Voort, Sarena Jansen, Jelle Mul en Clemence Verlaan begonnen in de verdediging. Het was voor het bezoekende Reflex toch wel verrassend hoe de door gelegenheidscoach Elisa Rozendaal aangespoorde thuisploeg uit de startblokken kwam. Met name de inbreng van een drietal invallers maakte De Vinken B2 extra scherp. Dit resulteerde in de eerste helft in een langdurige voorsprong.
Nadat Emese Kroon via een doorloopbal de score opende en Reflex vrijwel direct gelijk maakte, waren treffers van Jelle Mul, Clemence Verlaan en Daniëlle Gijsen goed voor een mooie 4-1 voorsprong halverwege de eerste helft. Woerden was overigens geenszins geslagen. Op 4-3 verdubbelde Clemence Verlaan zijn aandeel in de score door bijna onmerkbaar van grote afstand de mand te doorboren, maar nog voor rust trok Reflex de zaken weer gelijk. Met 5-5 zochten beide teams de thee op.

Spanning
De tweede helft kenmerkte zich door een vrijwel gelijk opgaand en daardoor zeer spannend scoreverloop. Tot tweemaal toe mochten de bezoekers het initiatief overnemen. Maar zowel de 5-6 als de 6-7 werden keurig genivelleerd door vernuftige doorbraken van respectievelijk Sarena Jansen en Emese Kroon. Een volgende score van Sarena Jansen bracht De Vinken weer op voorsprong, maar ook dit was slechts voor heel even. Daniëlle Gijsen tilde vervolgens de stand naar 9-8 en ook deze voorsprong was geen lang leven beschoren.
Op 9-9 leek de thuisploeg een definitieve tik uit te delen, door opnieuw twee punten voor te komen. Doorloopballen van Jelle Mul en Clemence Verlaan leverden een comfortabele 11-9 voorsprong op, met nog enkele minuten te gaan. Reflex gooide er nog een schepje boven op en hun tomeloze inzet werd uiteindelijk beloond. De einduitslag was een voor iedereen acceptabele 11-11 puntendeling.
Door dit resultaat blijft Reflex in de ranglijst twee punten voor op De Vinken. Pas op 13 juni a.s., als beide teams elkaar in Woerden opnieuw ontmoeten, zal de definitieve beslissing vallen.

Afgelopen zaterdag speelde het tweede B-aspirantenteam van korfbalvereniging De Vinken de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Reflex B1 uit Woerden. Beide teams zijn nog ongeslagen in de vierde klasse F van de voorjaarscompetitie. In een uiterst spannende ontmoeting werden na een 5-5 ruststand de wedstrijdpunten keurig gedeeld: einduitslag 11-11. VerrassendDe … Lees meer »