De Vinken F2 kampioen

Geplaatst op: 25 mei 2009

Een echte kampioenswedstrijd. Dat stond er afgelopen zaterdag op het programma voor De Vinken F2. De jongst spelende leden van De Vinken traden aan tegen hun leeftijdsgenoten uit Linschoten: LUNO. Enkele weken geleden speelden de ploegen nog met 1-1 gelijk. In de overige wedstrijden behaalden beide ploegen evenveel punten en stonden met nog slechts éen wedstrijd te gaan samen op de bovenste plek. De winnaar mocht zich dus echt kampioen noemen. En bij een gelijkspel zouden er zelfs twee kampioenen zijn, want naar een doelsaldo wordt niet echt gekeken. Wel wat zenuwachtiger dan normaal begonnen Jiska, Meike, Romy, Melanie, Thom, Mark, Daniël en Joran aan hun wedstrijd. LUNO bleek te beschikken over een tweetal lange meisjes en daar had de Vinken-ploeg, gesponsord door Super de Boer Vinkeveen, het wel wat lastig mee. Het spel golfde de eerste helft op en neer en beide ploegen hadden een aantal kansjes om de score te openen. Bij rust was er nog niet gescoord, want ook verdedigend gaven de ploegen elkaar weinig ruimte.

In de rust gaf coach Pauline Koedijk aan dat de ploeg nog meer lef moest tonen met gooien. "Gewoon durven te gooien." was haar raad. "Dan komen er nog meer kansjes, en dan scoren we vast wel, want dat hebben we elke week gedaan."

In de eerste minuut na rust was het echter LUNO dat als eerste de korf wist te doorboren: 0-1 Het doelpunt werkte voor de Linschotenaren als een bevrijding en De Vinken werd steeds meer onder druk gezet. Maar na een paar minuten herpakte De Vinken F2 zich en het spelbeeld van de eerste helft was hersteld. Het kon nog alle kanten opgaan, alleen had LUNO nu wel gescoord en De Vinken nog niet. Hartstochtelijk aangemoedigd door het vele publiek begon de Vinken-ploeg steeds beter te spelen. Diverse ballen werden onderschept, maar een doelpunt leverde dat in eerste instantie nog niet op. Tot zo'n vijf minuten voor tijd. Thom Boerlage onderschepte de bal en gooide naar Mark de Rooij. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal door de korf. Groot gejuich steeg op vanaf sportpark De Molmhoek. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Sterker nog, De vinken F2 had de smaak te pakken en scoorde uit éen van de vele kansjes nog een keer. Helaas werd deze treffer afgekeurd, maar het gaf wel aan dat de ploeg bleef aandringen op de winst. Nadat ook LUNO nog een keer gevaarlijk op de rand van de korf had geschoten blies de scheidsrechter voor de laatste keer. Beide ploegen sprongen van blijdschap een paar gaten in de lucht. Wat een wedstrijd, wat een spanning. En wat een uitkomst: twee kampioenen!

Al met al een prachtige afsluiting van het eerste seizoen dat deze jonge spelers competitiekorfbal spelen. In april begonnen met korfbal en dan nu al kampioen! Een prima prestatie van De Vinken F2 en hun coaches Mariëlle Wilde en Pauline Koedijk.

Een echte kampioenswedstrijd. Dat stond er afgelopen zaterdag op het programma voor De Vinken F2. De jongst spelende leden van De Vinken traden aan tegen hun leeftijdsgenoten uit Linschoten: LUNO. Enkele weken geleden speelden de ploegen nog met 1-1 gelijk. In de overige wedstrijden behaalden beide ploegen evenveel punten en … Lees meer »