Nipt verlies voor De Vinken D2

Geplaatst op: 18 mei 2009

Afgelopen zaterdag speelde De Vinken D2 tegen VZOD D2 uit Kudelstaart. Het was de tweede keer binnen een week dat de ploegen elkaar ontmoetten.

In de spannende heenwedstrijd had de ploeg uit Vinkeveen, gesponsord door Super de Boer, de punten weten te pakken: 3-2. Het moest dus kunnen, maar makkelijk zou het zeker niet worden. Met Bart Eenennaam, Mike Duikersloot, Rhona Torensma en Motylayo Williams in de aanval kreeg de ploeg wel behoorlijk wat kansen, maar doelpunten bleven vooralsnog uit. De strijd ging gelijk op, want ook de bezoekers kregen een aantal kansen. Mede door de wind bleven doelpunten aan beide kanten echter uit. Na de vakwissel - halverwege een helft wisselen de vakken van functie en gaat de aanval verdedigen en andersom - nam De Vinken D2 het heft in handen. Met Kirstin de Haan, Wies van Beek, Mirjam Oussoren en Thara Kroon in de aanval werd er fel gestreden voor elke bal. Dat resulteerde al snel in het eerste doelpunt. Kirstin de Haan scoorde van afstand 1-0. Een onoplettendheidje in de verdediging even later, zorgde er voor dat de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen: 1-1.

De Vinkeveense ploeg liet zich niet van slag brengen en bleef, gesteund door de wind in de rug, de betere ploeg. De kansen op 2-1 waren er wel, maar diverse afstandschoten en doorloopballen werden gemist. Met een 1-1 stand bij rust was er nog van alles mogelijk. Met Angey Jacob voor Rhona Torensma, werd de tweede helft begonnen. Met De Vinken nu spelend tegen de wind in. Dat zorgde er voor dat VZOD van verderaf kon gaan schieten. Eén van deze pogingen trof doel en het zag er niet best uit voor de ploeg uit Vinkeveen, want op dat ogenblik was VZOD de beter spelende ploeg. Maar Mirjam Oussoren en haar vakgenoten dachten daar anders over en via een mooie doorloopbal bracht Mirjam weer hoop bij De Vinken: 2-2. Met nog een kleine tien minuten te spelen was het dus net zo spannend als vorige week. VZOD maakte het De Vinken steeds moeilijker bij het uitbrengen van de bal naar de aanval. Diverse onderscheppingen betekende dat De Vinken D2 onder druk kwam te staan. Onder de korf profiteerde VZOD daarvan en scoorde met nog een paar minuten te gaan 2-3. Weer stond De Vinken voor de taak om een achterstand goed te maken en ondanks de goede inzet en een aantal kleine kansjes lukte het deze keer niet. Uiteindelijk was het VZOD dat aan het langste eind trok. Na de winst van vorige week, deze keer dus een nederlaag met dezelfde cijfers: 2-3. Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander is dan Reflex D1 uit Woerden. Bij winst eindigt De Vinken D2 op een mooie tweede plaats.

Bij verlies passeert de ploeg uit Woerden, waarvan de vorige keer met 5-3 werd gewonnen, de Vinkeveners op de ranglijst.

Afgelopen zaterdag speelde De Vinken D2 tegen VZOD D2 uit Kudelstaart. Het was de tweede keer binnen een week dat de ploegen elkaar ontmoetten. In de spannende heenwedstrijd had de ploeg uit Vinkeveen, gesponsord door Super de Boer, de punten weten te pakken: 3-2. Het moest dus kunnen, maar makkelijk … Lees meer »