Atalante Kanaries kampioen na superspannende strijd!

Geplaatst op: 11 mei 2009

Op zaterdag 9 mei was in Kudelstaart de laatste minidag en dus de finale voor de allerkleinste volleyballers. Er worden 3 á 4 wedstrijden gespeeld en de eerste wedstrijd van de Kanaries was erg spannend, het ging echt strak tegen elkaar op. Maar het Kanarie kwartet raakte steeds beter op elkaar ingespeeld en vaak werd er netjes ‘los' geroepen. Of de naam werd geroepen van degene die de derde bal over het net ging spelen, allemaal heel goed en duidelijk. De eerste set eindigde met een gelijke 15-15, super spannend.

De tweede set ging ook gelijk op. Het team speelde erg goed samen en vooral Juriaan van der Spoel maakte verschillende mooie professionele duiken naar de bal. Sayuri Iwasaki gooide de ballen erg mooi op, lekker hoog en niet te dicht op het net. Ook speelde ze steeds meer lekker ver in het achterveld. Tess Theijsmeijer scoorde vele punten met de slimme héle korte balletjes net over het net. Richard  had het letterlijk "goed in de gaten". Vooral met de diagonale ballen achterin scoorden hij veel slimme punten. Goed bezig allemaal en van de scheidsrechter kregen ze ook nog de complimenten voor het mooie samen spelen! Uiteindelijk trokken de Kanaries aan het langste eind en wonnen de 2de set!

De derde wedstrijd leek een veel makkelijker tegenstander, de eerste set werd met gemak gewonnen. De tweede set echter bleven de kanariepieten lang op achterstand en pas in de laatste minuten kwamen ze weer bij. Echt net aan wonnen ze die tweede set, fieuuuwww.. dat scheelde niet veel. En toen werd omgeroepen dat de Atalante Kanaries de finale gingen spelen, nóg spannender dus! Het begon allemaal een beetje zenuwachtig. Foutjes bij het serveren, terwijl ze dat allemaal zo goed kunnen! Maar het ging steeds beter lopen en met 15-14 wonnen ze set 1. Hoezo spannend? En het bleef spannend maar de Kanaries waren goed op dreef en letten goed op. Er werd slim en fanatiek gespeeld en in de laatste minuut wisten ze een paar punten op voorsprong te komen en dat gaven ze niet meer weg.. luid gejuich toen de zoemer ging, de Kanaries, gesponsord door Vinken Vastgoed, waren kampioen geworden! Meer info en foto's vind je op www.vv-atalante.nl

Laatst bewerkt op: 25 februari 2018 19:32

Bron: Ingezonden Stukken

Op zaterdag 9 mei was in Kudelstaart de laatste minidag en dus de finale voor de allerkleinste volleyballers. Er worden 3 á 4 wedstrijden gespeeld en de eerste wedstrijd van de Kanaries was erg spannend, het ging echt strak tegen elkaar op. Maar het Kanarie kwartet raakte steeds beter op … Lees meer »