De Vinken doet zichzelf tekort

Geplaatst op: 11 mei 2009

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken had afgelopen zaterdag, na een beschamende wedstrijd de week ervoor, wat goed te maken. In Utrecht tegen HKC 1 kwam De Vinken voor de eerste overwinning van het seizoen. De Fortisformatie zette een prima eerste helft neer met een 5-8 voorsprong. Gedurende de tweede helft kwamen de Utrechters langszij en misten de Vinkeveners de rust om de wedstrijd in eigen voordeel te doen eindigen. Met een eindstand van 14-12 had er voor De Vinken meer in gezeten.

Samenspel
Voor het vlaggenschip was deze wedstrijd nog steeds belangrijk om het gat van vier punten te dichtten met de één na laatste van de competitie. Voor tegenstander HKC, de nummer drie, staat er niet meer zoveel op het spel.
Pascal Kroon kon vanwege ziekte niet spelen, hierdoor kwam Kelvin Hoogenboom in de basis. Aan-vallend begonnen aan Vinkenzijde Mariska Meulstee, Martine Koedijk, Peter Kooijman en Peter Koeleman. Verdedigend startten Joyce Kroon, Helene Kroon, Kelvin Hoogenboom en Rudy Oussoren.
Het achttal van coach Siemko Sok begon scherp en ging met veel inzet op zoek naar de openingstreffer. Die kwam al snel uit handen van Martine Koedijk, waarnaar ook HCK met een afstandschot van de nul af kwam. Nadat Kelvin de bal prima onderschept had kon Ruud deze verzilveren. Snel daarna was het de beurt aan Kelvin die vanuit een schot een wegtrekbal achter de korf scoorde. Er werden volop hige-fives gegeven en er werd goed voor elkaar geroepen. Verdedigend kon door het terugzakken van onder anderen Joyce en beide Peters de aanval snel gevoed worden.
Na de 2-4 scoorde Helene van afstand en ook HCK wist opnieuw te scoren. De Vinken kwam vier punten voor door twee prachtige schoten van Peter Kooijman. De HCK'ers hadden aanvallend grote kansen, met name vanuit het wegtrekken achter en naast de paal waaruit veel geschoten werd. De aanvallen aan Vinkenzijde waren de laatste tien minuten van de eerste helft rommelig. Een trainings-oefening werd gescoord door Rudy op aangeven van Helene. Net voor rust schoot HCK de 5-8 door de korf.

Geforceerd
Begin tweede helft was HCK meteen weer gevaarlijk met de dreigende acties naar binnen. Een strafworp maakte het verschil tot twee punten. Na de vakwissel scoorde Rudy van afstand, nadat de posities duidelijk en snel waren ingevuld. Peter Koeleman lepelde de 7-9 erin met zijn typische kans achter de korf. Hierna had het achttal een doelpuntloze fase met vaak een te gehaast aanvalsspel. HCK wist wel te scoren en zag het gat tot het minimale verschil komen.

Een fraaie doorloopbal werd koelbloedig afgemaakt door Kelvin. Ook nu kwam De Vinken weinig tot scoren en wist HCK prima van de verdedigende fouten te profiteren. Met een doorloopbal en twee stippen kwamen de Utrechters voor het eerst op voorsprong een kwartier voor tijd. HCK bracht een aantal wissels in die extra power in de formatie brachten. Na een aantal geforceerde aanvallen wist Joyce Kroon de stand weer gelijk te trekken. Ingrid Hagenaars werd ingezet om met haar schotkracht de aanvallen te versterken. Alhoewel beide teams veel kansen hadden in de slotfase, kreeg HCK beide winstpunten door een afstandschot en opnieuw een strafworp te scoren.

Zo ziet De Vinken de kans om de competitie onderin spannender te maken steeds verder wegglijden. Er had in deze wedstrijd meer gezeten, maar dan hadden de Vinkeveners de lijn van de eerste helft tot en met het einde van de tweede helft moeten doortrekken. Alle invallers, reserves en het meegereisde publiek bedankt! Aanstaande zaterdag 16 mei speelt De Vinken 1 thuis tegen Sparta 1 uit Nijkerk. Deze wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen.

Bron: Ingezonden Stukken

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken had afgelopen zaterdag, na een beschamende wedstrijd de week ervoor, wat goed te maken. In Utrecht tegen HKC 1 kwam De Vinken voor de eerste overwinning van het seizoen. De Fortisformatie zette een prima eerste helft neer met een 5-8 voorsprong. Gedurende de … Lees meer »