Weer geen punten voor Atlantis 1

Geplaatst op: 11 mei 2009

Afgelopen zaterdag trad het door Pimentel Fasteners bv. gesponsorde Atlantis 1 aan tegen Thor 1 in Harmelen. Waar in de thuiswedstrijd nog maar net aan verloren werd, was de uitslag deze keer wat groter: 18-12 in het nadeel van Atlantis. Toch was het lange tijd een vrij spannende wedstrijd. Pas in de slotfase werd het verschil gemaakt. Door dit verlies zal het erg lastig worden om beslissingswedstrijden of zelfs directe degradatie te ontlopen. Ze staan nu op de zevende plaats en de nummers zeven en acht moeten de klasse verlaten.

De wedstrijd werd begonnen met Peter van de Wel, Jelmer Steen, Lisanne van Doornik en Chantal Poolman in de aanval. Net als vorige wedstrijd opende Atlantis de score, dit keer met de stipbal waar de afgelopen weken veel op geoefend is. Ook het tweede doelpunt kwam van Atlantis, en zo leek het toch weer een goed begin. De 2-1 kwam helaas vrij snel daarna. Maar ook de tweede aanval van Atlantis bestaande uit: Pim de Munter, Auke van der Zijden, Sandra Pronk en Masha Hoogeboom wist weer snel te scoren en de voorsprong uit te breiden.

Bijna de hele eerste helft wist vlaggenschip van Atlantis de voorsprong te behouden, ondanks het feit dat niet alle factoren mee wilde werken. Er werd over het algemeen goed verdedigd, maar toch kon niet voorkomen worden dat Thor op gelijke hoogte kwam vlak voor rust. Met een stand van 6-6 waren alle opties nog open voor de tweede helft.

In de rust kreeg Atlantis aanwijzingen van coach Paul Plaatsman. Het baltempo moest omhoog en er moest slimmer gelopen worden. De coach benadrukte dat de tweede helft als een nieuwe wedstrijd benaderd moest worden, de scheidsrechter moest worden vergeten, alleen het eigen spel telde. Bovendien was er nog steeds een goede kans dat Atlantis hier punten mee naar huis kon nemen.

Er werd dan ook weer met frisse moed na de rust weer begonnen. Het eerste doelpunt kwam dan ook weer van de Pimentel Fasteners bv. ploeg. Jammer genoeg kwam Atlantis hierna toch op een achterstand. Deze werd in eerste en ook in tweede instantie nog wel ongedaan gemaakt, maar na de 10-10 moest Atlantis toch wijken. Ondanks dat er goed geknokt werd, kwamen de doelpuntjes niet meer voor Atlantis en steeds makkelijker voor Thor. Ook de wissel van Berry de Jong, die er in kwam voor Auke van der Zijden, kon hier geen verandering in brengen.

In de slotfase scoorde Thor wel erg gemakkelijk van grote afstand. Hiertegen was Atlantis niet gewapend wat resulteerde in een eindstand van 18-12. Opnieuw geen punten voor Atlantis terwijl ze de punten zo hard nodig hebben om te overleven in de derde klasse. Hiervoor moet op zijn minst nog een plaatsje gestegen worden in het klassement, dus er zullen nog wat punten gepakt moeten worden. Volgende week speelt Atlantis weer thuis. Dit keer tegen koploper Vriendenschaar dat nog maar weinig punten heeft laten liggen. In de uitwedstrijd werd met 11-7 verloren, maar Atlantis heeft wel vaker bewezen beter te spelen tegen hoger geplaatste teams, dus er zijn altijd nog kansen voor Atlantis.

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen zaterdag trad het door Pimentel Fasteners bv. gesponsorde Atlantis 1 aan tegen Thor 1 in Harmelen. Waar in de thuiswedstrijd nog maar net aan verloren werd, was de uitslag deze keer wat groter: 18-12 in het nadeel van Atlantis. Toch was het lange tijd een vrij spannende wedstrijd. Pas … Lees meer »