Ruime overwinning voor super C2

Geplaatst op: 11 mei 2009

Afgelopen zaterdag speelden de aspiranten C2 van De Vinken de belangrijke streekderby tegen hun korfbalvrienden van Atlantis uit Mijdrecht. Met als inzet de tweede plaats in de poule gingen beide teams met enthousiast korfbalspel van start. Het resulteerde in een 2-1 tussenstand bij rust. In de tweede helft bleek de thuisploeg veel sterker, waardoor een ruime 6-1 overwinning kan worden bijgeschreven.

Winst verwacht
Het door Super De Boer gesponsorde jeugdteam van De Vinken heeft Kelvin Hoogenboom en Rebecca Strubbe als trainer-coaches. Gezien de eerdere uitslagen in de poule durfde coach Hoogenboom de uitspraak aan dat hij winst wel verwachtte. De geblesseerde Wiske Kamminga viel hem hier in bij: "Ik denk ook wel dat we winnen vandaag."
Maar dat bleef nog lang onzeker. De Vinken startte met Marieke Oosterom, Britt Augustijn, Tijn van Vliet en Kevin van Vliet in de aanval. Dit viertal wist met fel aanvalsspel diverse kansen te creëren. Het ontbrak hen wel aan scherpte in de afronding. Menig mooie doorloopbal miste net de mand.
Echter ook de aanval van de bezoekers had weinig in te brengen tegen het solide verdedigen van Denise Bultena, Quincy Steen, Martin Versloot en Niek Nagtegaal, waardoor tot vijf minuten voor rust de brilstand op het scorebord bleef.
Atlantis bleek vervolgens minder verkwistend met hun spaarzame kansen om te gaan. De eerste echte doelpoging was direct raak. Voor de Supervinken het signaal om er een schepje bovenop te doen. Direct hierna scoorde de voor Marieke in het veld gekomen Wies van Beek het eerste Vinkendoelpunt: 1-1.
Diverse onderscheppingen en legio fraaie scoringskansen onderstreepten het veldoverwicht van de thuisploeg. Niek Nagtegaal wist dit voordeel met een prima doorloopbal te verzilveren, zodat de Vinkeveners toch met voorsprong de thee konden opzoeken.

Evenwicht
Ook na rust hielden de teams elkaar nog enige tijd in evenwicht. De meeste doelkansen ontstonden evenwel aan de kant van De Vinken. Waar de uit de D-pupillen invallende Tess Verwey in het veld kwam voor Denise Bultena, wist diens eveneens invallende ploeggenootje Britt Augustijn een door Marieke Oostrum keurig aangespeelde doorbraak met een fraai doelpunt af te ronden: 3-1.
Beide teams bleven elkaar de bal voortdurend afsnoepen. Doordat zij het samenspel net iets beter verzorgden kwamen de Supervinken in het doelgerichte aanvalsspel echter steeds beter op dreef. Uiteindelijk resulteerde dit in twee fraaie doorbraken van Kevin van Vliet, gevolgd door een zelfde treffer van de hand van Martin Versloot.
Met deze 6-1 voorsprong kon de thuisploeg de wedstrijd rustig uitspelen. Vooral tevreden met deze overwinning kwam De Vinken C2 van het zonovergoten kunstgrasveld op sportpark De Molmhoek.

Op de foto:
Vlnr staand: Rebecca (coach), Marieke, Vincent (Super de Boer), Quincy, Wiske, Bas (Super de Boer), Denise
Vlnr gehurkt: Niek, Kevin, Tijn, Joris Claassen (geblesseerd), Martin en Kelvin (coach)

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen zaterdag speelden de aspiranten C2 van De Vinken de belangrijke streekderby tegen hun korfbalvrienden van Atlantis uit Mijdrecht. Met als inzet de tweede plaats in de poule gingen beide teams met enthousiast korfbalspel van start. Het resulteerde in een 2-1 tussenstand bij rust. In de tweede helft bleek de … Lees meer »