Atlantis 1 verliest van Koveni

Geplaatst op: 4 mei 2009

Op zaterdag 25 april werd aan de hoofdweg de wedstrijd Atlantis 1 Koveni 1 gespeeld. In de vorige ontmoeting wist Atlantis nog een overwinning af te dwingen. Maar deze week waren de rollen omgedraaid en verloor Atlantis van Koveni met 8 tegen 11. Door de veranderde degradatieregeling zal het nog zwaar worden voor Atlantis om hun plaats te behouden in de derde klasse. Ze staan nu op de 7de plaats en de nummers zeven en acht moeten de klasse verlaten.

De wedstrijd begon met Peter van de Wel, Jelmer Steen, Lissanne van Doornik en Chantal Poolman in de aanval. Anders dan andere weken begon Atlantis zeer scherp. En binnen een aantal aanvallen stond Atlantis al 2-0 voor. Nu was het de buurt aan Pim de Munter, Auke van der Zijde, Sandra Pronk en Masha Hoogeboom om hun aanvalsspel te laten zien. Deze aanval had ietsje meer moeite om aan te kunnen vallen dan het andere vak. Atlantis was deze keer bijzonder snel uit de startblokken en het leek erop dat deze wedstrijd helemaal aan hun kant stond.
Dit gevoel sloeg echter om na de eerste tien minuten. In het aanvalsspel van Koveni ging veel over de heren. Een heer onder de paal en de andere voorin om te schieten. Al snel bleek dat de heren scherp waren in het afmaken van hun schot kansen. Atlantis kon er geen speld tussen krijgen en kreeg vier tegendoelpunten op een rij. De eerste helft werd afgesloten door een score van de hand van Peter van de Wel met een mooi afgemaakte strafworp. De ploegen gingen de rust in met 4-5. Atlantis stond dus maar één punt achter en als het de tweede helft door kon zetten, dan kon de overwinning nog wel eens in Mijdrecht blijven.

In de rust kreeg Atlantis aanwijzingen van coach Paul Plaatsman en verzorging van José Keijman. De coach benadrukte dat de tweede helft net zo scherp gestart moest worden als de eerste helft. In de aanval moest het rustiger opgezet worden en de goede kansen gekozen worden. In de aanval had Atlantis veel last van hangende heren die het afvangen erg moeilijk maakte. In de verdediging was het zaak alles te verdedigen wat de heren omhoog gooide. Eerder in de wedstrijd bleek al dat deze op schot waren . En daarnaast moest er in de verdediging meegevangen worden door de dames om ervoor te zorgen dat de bal sneller onderschept werd.
Na de rust wist Atlantis niet zo scherp te starten als de eerste helft, wat resulteerde in een achterstand van drie punten. Al vroeg in de tweede helft werd Jelmer Steen gewisseld voor Jimmy de Koning, omdat deze last had van zijn kuit. Heel even leek Atlantis te herleven, maar het duurde te lang voordat er doelpunten gemaakt werden. Een kwartier voor tijd werd Masha Hoogeboom gewisseld voor Kim Stolk. De overwinning kwam steeds verder van Atlantis af te liggen en het gat tussen beide ploegen werd vier doelpunten.

In de slotfase van de wedstrijd zette Atlantis nog een keer alles op alles om het gat te dichten. Peter van de Wel werd de laatste tien minuten gewisseld voor Wouter Drubbel die het laatste doelpunt voor Atlantis maakte. De eindstand kwam om 8-11 en Atlantis verloor de punten die ze zo hard nodig hadden om te overleven in de derde klasse. Over twee weken is er weer een kans voor Atlantis om punten te pakken. Er word dan gespeeld tegen Thor in Harmelen, hier werd de vorige keer van verloren met 9-10. Dit betekent dat er zeker nog kansen zijn voor Atlantis.

Bron: Ingezonden Stukken

Op zaterdag 25 april werd aan de hoofdweg de wedstrijd Atlantis 1 Koveni 1 gespeeld. In de vorige ontmoeting wist Atlantis nog een overwinning af te dwingen. Maar deze week waren de rollen omgedraaid en verloor Atlantis van Koveni met 8 tegen 11. Door de veranderde degradatieregeling zal het nog … Lees meer »