Atlantis 1 wint ook na moeizame start

Geplaatst op: 17 december 2012

Atlantis begon zeer slecht aan de wedstrijd. De ploeg keek binnen zes minuten tegen een 4-0 achterstand aan. Gelukkig kon de ploeg veerkracht tonen naarmate de wedstrijd vorderde. Het vlaggenschip van Atlantis kon zich terug knokken naar een stand van 5-4 in het voordeel van Reeuwijk. In de laatste paar minuten voor de rust kon de tegenstander nog uitlopen naar 7-4. In de rust werd er ook zeer op gehamerd om meer vechtlust ten strijde te brengen voor in de tweede helft.

Na rust kon Atlantis meteen de aansluiting maken naar een gat van twee doelpunten. Door de vechtlust en mentaliteit werkte de ploeg zich naast Reeuwijk. Met nog twintig minuten te spelen was er dus nog van alles mogelijk deze wedstrijd. In de hierop volgende minuten bleven beide ploegen gelijk op gaan. De wedstrijd werd steeds wat feller. Duels werden harder ingegaan. Bij een stand van 11-10 in het voordeel voor Reeuwijk en met een strafworp voor Atlantis werd de wedstrijd gestaakt. De scheidsrechter was het gezeur en gepraat van beide ploegen zat. Naar de mening van Atlantis floot de beste man een goede wedstrijd. Op dit niveau heeft de ploeg mindere scheidsrechters gehad. Na een korte onderbreking van tien minuten werd de wedstrijd hervat. Beide coaches en aanvoerders werden ingelicht om niet meer te praten tegen de scheidsrechter.

De wedstrijd werd hervat met de strafworp voor Atlantis. Deze werd koelbloedig afgemaakt door Jeroen Korver. Met nog twaalf minuten te spelen was er nog van alles mogelijk voor beide ploegen. Het was Atlantis die in de laatste paar minuten feller en scherper was met de kansen. De ploeg kwam terug van de achterstand en ging erop en erover. Reeuwijk kon nog een keer terug komen tot 12-12, maar hierna was het Atlantis die toch twee keer weer de korf vond. Met nog een tegengoal van Reeuwijk werd uiteindelijk de wedstrijd beslist in het voordeel voor de ploeg uit Mijdrecht.

Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Gemini uit Gouda. Deze ploeg speelt net zoals Atlantis voor het kampioensschap. We heten iedereen van harte welkom in de sporthal. Atlantis speelt om 15:40 thuis.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 mocht deze week aantreden tegen Reeuwijk. Beide ploegen draaien bovenin mee. Het was voor beide teams belangrijk om de wedstrijd te winnen om de aansluiting te houden op Gemini. Die ploeg had eerder deze middag al gewonnen van een zwak Argus. Atlantis begon zeer … Lees meer »