001- Uithoorn

700ste deelnemer bij Spel en Sport DRV


Geplaatst op: 17 december 2012

Spel en Sport heeft in Kees Boelhouwer de 700ste deelnemer mogen verwelkomen! Met het gevarieerde aanbod van cursussen is Spel en Sport bezig steeds meer jongeren en ouderen aan het bewegen te krijgen. Dat aanbod loopt van pittige lessen waar je transpirerend uit komt, tot aangepaste oefeningen, bijvoorbeeld in het zwembad. Maar in alle lessen wordt er getraind en…. is er ruimte voor gezelligheid.

“Sport is niet mijn ding en dat is het ook nooit geweest”, aldus Kees Boelhouwer, “Toen ik als kind uit Indië kwam, was het winter en werd er toch buiten gegymd. Ik vond het alleen maar koud. Op mijn eindexamenlijst kreeg ik uit vriendelijkheid een 6, omdat een onvoldoende misstond tussen de andere cijfers.”

Zijn vrouw Adri is 79 jaar en sport al jaren bij Spel en Sport. Zij heeft er erg op aan gedrongen, dat Kees ook wekelijks een uurtje ging bewegen. Maar de doorslag gaf een bijeenkomst over osteoporose, waar ook oefeningen gedaan werden. Kees doet nu mee aan een sta/zitgymgroep: “Ik vind het leuk; de oefeningen zijn goed en het is ook gezellig bij het koffiedrinken.” Adri en Kees zitten niet op dezelfde groep “want dan ga je elkaar alleen maar corrigeren.”

Al jarenlang gaan Kees en Adri drie of vier weken naar de wintersport: “We gingen langlaufen, skiën hebben we nooit gedaan. En de laatste twee jaar houden we het op wandelen. We willen ook geen risico meer nemen.” Hoewel beiden de nodige gezondheidsproblemen achter de rug hebben, ogen ze als fitte mensen, aan wie je hun leeftijden niet afziet.

Voorzitter Jos Kooijman en bestuurslid Ad Peek zijn blij met de snelle groei van Spel en Sport en overhandigden Kees als 700ste deelnemer een Spel en Sport poloshirt en bloemen. Wilt u meer weten over de cursussen van Spel en Sport, kijk dan op www.spelensportdrv.nl of bel 06 21 918 353.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

700ste deelnemer bij Spel en Sport DRV

Spel en Sport heeft in Kees Boelhouwer de 700ste deelnemer mogen verwelkomen! Met het gevarieerde aanbod van cursussen is Spel en Sport bezig steeds meer jongeren en ouderen aan het bewegen te krijgen. Dat aanbod loopt van pittige lessen waar je transpirerend uit komt, tot aangepaste oefeningen, bijvoorbeeld in het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: