Eén helft is niet genoeg voor de Vinken

Geplaatst op: 17 december 2012

Achter de korf
Trainer-coach Johan Kroon had het nog zo gezegd: pas op voor de wegtrekkende aanvallers achter de korf. Met dit wapen wisten de bezoekers de goed spelende eerstelingen van De Vinken toch te verrassen. Na 4-4 halverwege de eerste helft scoorde Ondo zeven maal achtereen, waarvan vier maal via die gevaarlijke wegtrekkers. Met 6-13 werd de kleedkamer opgezocht.

Herboren
Na de rust trakteerde de thuisploeg het publiek op een aantrekkelijke revival. Tussen de vierde en de veertiende minuut in de tweede speelperiode kwam Ondo er niet aan te pas en De Vinken kroop met vijf treffers op rij aardig dichtbij.
Op 12-15 bleef die inhaalrace echter steken. Met nog een kwartier te gaan bleef ’s Gravenzande ondanks die Vinkeveense opleving de bal rustig rond spelen. Zes minuten voor tijd was het verschil nog altijd drie punten (15-18) en nog altijd geloofde De Vinken in een stunt.

Helaas voor de thuisploeg was het alerte verdedigen nog niet genoeg om de score van de bezoekers helemaal af te stoppen. Drie minuten voor tijd viel de beslissing via een afstandstreffer van Ondo en de eindstand van 15-19 was misschien wel een terechte afspiegeling van de verhoudingen.

De Vinken speelde een prima tweede helft, zodat toch voldoende vertrouwen getankt is voor de resterende wedstrijden in het nieuwe jaar. En heel misschien kunnen de volgelingen van Johan Kroon volgende week echt voor een stunt zorgen, als zij in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op bezoek gaan bij de ongeslagen koploper Rapid in Haarlem.

De Vinkenscores waren van Rudy Oussoren (4), Mariska Meulstee (3), Kelvin Hoogeboom (3), Peter Kooijman (3) en Eva Hemelaar en Annick Stokhof ieder 1 maal.

Afgelopen zaterdag speelde de Vinkeveense korfbalhoofdmacht tegen de nummer 2 op de ranglijst: Ondo uit ’s Gravenzande. Een redelijke start kreeg een zwak vervolg. Na de 6-13 ruststand herpakte de ABN-Amroformatie zich goed, maar uiteindelijk trokken de Vinkeveners toch aan het kortste eind: 15-19.Achter de korfTrainer-coach Johan Kroon … Lees meer »