Atlantis A1 ontevreden met punt tegen koploper

Geplaatst op: 27 april 2009

Afgelopen zaterdag ontving het door Van Dam Bedrijfsdiensten gesponsorde Atlantis A1 de koploper van de competitie: OVVO. Deze tegenstander was welbekend, want al 3 keer eerder kwamen beide teams elkaar tegen. In de voorgaande duels had Atlantis A1 weinig in te brengen, maar in deze wedstrijd was dit zeker niet het geval. Na een spannende wedstrijd eindigden beide ploegen met een gelijke stand: 8-8.

De wedstrijd tegen OVVO was erg belangrijk en beladen. Dit kwam onder andere omdat OVVO een week eerder punten had verspeeld en Atlantis op het veld uitstekend presteert. Met een winstpartij zou Atlantis OVVO tot op 1 verliespunt zijn genaderd.

Atlantis startte in zijn vaste opstelling, met in de eerste aanval Kristian Geerdinck, Erik Kragting, Janneke van Ginkel en Natasja Korver. Er was bewust voor gekozen om met de wind mee aan te vallen, zodat OVVO meteen onder druk gezet kon worden. En met resultaat, want in de aller eerste aanval was het meteen raak. Kristian benutte een goed uitgespeelde doorloopbal. Helaas werd de stand snel weer in evenwicht gebracht. De tweede aanval, bestaande uit Jeroen Korver, Steven Gortenmulder, Cynthia Sassen en Wendy Kentrop, kon goede lange aanvallen neerzetten. Doordat de verdediging het dicht kon houden was er tijd om te zoeken naar het verdiende doelpunt. Dat doelpunt kwam door een goed afstandschot van Cynthia Sassen. Nadat OVVO wederom gelijk kon maken, pakte het betere Atlantis voor de rust een voorsprong van twee punten: 4-2.

Na de rust ontstond er een zenuwslopende tweede helft, waarbij beide teams moeite hadden om de korf te vinden. Atlantis probeerde verder uit te lopen, maar dit lukte niet. Na 3 doelpunten van Atlantis en OVVO werd een kwartier voor tijd een stand van 7-5 bereikt. Vanaf dit punt werd de wedstrijd wat minder sportief en werden er onnodige overtredingen gemaakt. Zo gebeurde het dat Atlantis A1 in de laatste paar minuten van de wedstrijd de voorsprong verspeelde door 2 benutte strafworpen van de tegenpartij.

Na het laatste fluitsignaal overheerste ondanks een heel goede wedstrijd toch een teleurgestellend gevoel. Een winstpartij had erin gezeten, maar lukte uiteindelijk net niet. Hierdoor is een spannende strijd om de koppositie bijna uitgesloten.

Over twee weken wordt de competie weer hervat met de uitwedstrijd tegen Thor. Maar volgende week wordt eerst uitgebreid het 40 jarig jubileum van Atlantis gevierd!

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen zaterdag ontving het door Van Dam Bedrijfsdiensten gesponsorde Atlantis A1 de koploper van de competitie: OVVO. Deze tegenstander was welbekend, want al 3 keer eerder kwamen beide teams elkaar tegen. In de voorgaande duels had Atlantis A1 weinig in te brengen, maar in deze wedstrijd was dit zeker niet … Lees meer »