Geslaagd rolstoeltennistoernooi 2009

Geplaatst op: 21 april 2009

Op 17, 18 en 19 april vonden alweer de 9e Wildenhorst Indoor Rolstoeltenniskampioenschappen plaats in Badhoevedorp.
Met ruim 90 deelnemers het grootste door de KNLTB goedgekeurde kampioenschap.
Deelnemers uit heel Nederland waren aanwezig, veel bekenden, maar dit keer ook veel nieuwe gezichten. Dit jaar werd het toernooi wederom mogelijk gemaakt door de bijdrage van veel sponsoren.
Het toernooi ging fanatiek van start. Dit resulteerde in spannende wedstrijden met veel 3-setters. Dan hebben je schouders en rug toch wel veel te verduren en de blaren die je op de handen krijgt en de warmte in de hal maakte het hierdoor niet alles even makkelijk. De fysiotherapie had de handen vol aan veel van de deelnemers.

Op zondag startten de finales enkelspel om 9.30 uur. Spetterende partijen en spannende wedstrijden. Hier enkele namen van rollers die in de Wildenhorst trainen. In het enkel spel bereikte Peter Beuse de finale, maar verloor van de jongste deelnemer van het toernooi, Carlos Anker 12 jaar. Deze Carlos zou nog wel eens heel wat kunnen bereiken. Mohamed Bouiljaf had vrijdag al 2 keer 3 sets moeten spelen, kwam toch in de finale maar helaas werd het weer een derde set en kon de partij niet naar zich toetrekken.
Ferry Beckers was in een geweldige vorm en bereikte ook de finale maar ook hij kon niet de eerste plaats bemachtigen. In het dubbel spel werd Andrea Bakker tweede met haar maatje Janneke Rouwkema. Rob Borst en Rob Stoeltie werden finalist. Michael Hoven met Arend Pet werden ook eerste in hun categorie. Een heel goed resultaat voor de spelers die in Badhoevedorp trainen.

Omdat de Nationale Sportweek begon werd op zondag een demonstratie rolstoeltennis en een clinic gegeven door Robin Ammerlaan en Maaike Smit, respectievelijk nr. 1 en nr. 10 van de wereldranglijst. Deelnemers aan de clinic waren o.a. Wethouder Michel Bezuijen en toernooidirecteur Peter Harte (lid van T.V.B.) . Het was een zware klus voor Michel Bezuijen en Peter Harte want zij speelden eerst als valide met Robin en Maaike en later even in de rolstoel. Dit is toch echt wel even heel iets anders om alles te doen met alleen je handen.
Na de demonstratie reikte wethouder Michel Bezuijen de prijzen uit aan de 1e en 2e geplaatste van de spelers van het enkelspel.

Om 14.00 uur stonden de finales van het dubbelspel op het programma. Ook hier veel mooie wedstrijden. Om 16.30 uur was de prijs uitreiking van de dubbel partijen.

Er was veel belangstelling van vrienden, familie en andere supporters. Ook de media liet zich in groten getale zien. Aankondigingen in de locale kranten en tijdens het toernooi interviews op o.a. Radio 2, Radio Noord Holland en MeerRadio. Kortom, een goede sfeer en veel gezelligheid.
We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en maken ons op voor het tweede lustrum volgend jaar. We zien u graag terug in 2010 op de 10e Wildenhorst Indoor Rolstoeltennis Kampioenschappen!

Bron: Ingezonden Stukken

Op 17, 18 en 19 april vonden alweer de 9e Wildenhorst Indoor Rolstoeltenniskampioenschappen plaats in Badhoevedorp. Met ruim 90 deelnemers het grootste door de KNLTB goedgekeurde kampioenschap.Deelnemers uit heel Nederland waren aanwezig, veel bekenden, maar dit keer ook veel nieuwe gezichten. Dit jaar werd het toernooi wederom mogelijk gemaakt door … Lees meer »