Atalante eindigt tweede in competitie

Geplaatst op: 20 april 2009

Vrijdag 17 april was het dan zover, de laatste competitiewedstrijd van het jaar werd gespeeld in eigen Boei. Dames 1 van Atalante, gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen, hoewel niet meer in de running voor het kampioenschap kon rekenen op een goede tweede plaats mits werd gewonnen. De tegenstander, SVU, die laatst geplaatst stond in de competitie bleek deze overwinning echter niet zomaar weg te geven.

De wedstrijd werd begonnen met Loes Kuijper en Inge Tanja op midden, Astrid van de Water en Mirjam van der Straatte op de buitenpositie, Irma Schouten als spelverdeelster en Suzan Heijne op de diagonaal. Wegens ziekte kon Janine Konemann helaas niet aanwezig zijn, Nancy Schockmann was aanwezig als support aan de zijlijn. Het begin van de set werd gespannen begonnen aan Atalanter zijde, wat direct resulteerde in een kleine achterstand. De slechte passes en gedegen aanvallen waren niet genoeg om punten te maken tegen het jonge SVU. Zonder een werkelijke slag of stoot werd deze set dan ook gewonnen door SVU met 25-21.

Met de zwakke punten van de eerste set uitgesproken tijdens de veldwissel, werd de tweede set begonnen met dezelfde opstelling. De eerste paar punten gingen gelijk op en met slimme wissels van Coach Sjaak Immerzeel die Marlieke Smit in het achterveld plaatste, werd de voorsprong behaald. Met 13-23 op het scorebord rekende Atalante zichzelf al rijk van de winst deze set, 2 punten behalen op een 12 voor de tegenstander is immers een zeer kansrijke voorsprong. Deze laconieke instelling van Atalante liet SVU terugkomen tot een 23-24, met gelukkig toch nog het beslissende punt voor Atalante; 23-25.

De derde set werd begonnen met de verandering van Carin van Tellingen op het midden. Er werd sterk begonnen en vooral door een goede servicedruk werd een positieve stand op het scorebord behaald. Atalante was terug in de winning-mood en scoorde punt na punt door goed geplaatste aanvallen. SVU had geen tegenspraak en de set werd gewonnen door Atalante met 25-10. Ook de vierde set, met Mirjam van der Straatte op de diagonaal, werd direct goed gestart. Hoewel SVU nog even dichtbij bleef met de score, wist Atalante halverwege de set uit te lopen. Op een 18-24 voor Atalante kreeg Inge Tanja een publiekswissel wegens haar afscheid bij Atalante. De set werd gewonnen met 25-20.

Met deze 3-1 winst is Atalante geëindigd op een tweede plek in de competitie. Met 18 gewonnen wedstrijden en 4 verloren kan het team zeker trots zijn op deze prestatie. De running voor de beker gaat voort op 2 mei wanneer Atalante het in de Boei opneemt tegen het Texelse Tevoco. Deze halve finale zal worden gespeeld om 12.15.

Bron: Ingezonden Stukken

Vrijdag 17 april was het dan zover, de laatste competitiewedstrijd van het jaar werd gespeeld in eigen Boei. Dames 1 van Atalante, gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen, hoewel niet meer in de running voor het kampioenschap kon rekenen op een goede tweede plaats mits werd gewonnen. De tegenstander, … Lees meer »