Atalante heren sluiten seizoen met 1-3 winst af

Geplaatst op: 20 april 2009

Donderdag 16 april speelden het door A-Side media gesponsorde herenteam van Atalante de laatste wedstrijd tegen de studenten van SVU uit Amstelveen. Zoals al eerder gemeld stonden de mannen van Martijn de Vries "vast" op de 4de plaats. Ongeacht het resultaat konden de heren niet meer stijgen of zakken op de ranglijst. Doel was om met een goed resultaat af te sluiten met een heerlijke, leuke wedstrijd om ook de afscheid nemende spelers Robert Hardeman en Duncan van Senten een waardig afscheid te schenken. Er werd wel gewonnen maar het was een draak van een wedstrijd. Met een 1-3 overwinning werden er nog 4 puntjes toegevoegd aan het totaal.

Met "good old" Tino vh Hoenderdaal van H2 als reserve op de bank begon de basis zes aan de laatste wedstrijd van het seizoen 2008/2009. De prognose leerde ons dat het een 2-3 overwinning voor Atalante zou worden maar uiteraard wilden de mannen uit Vinkeveen laten zien dat de prognose niet altijd gelijk heeft. De heren dachten meer aan een 0-4 overwinning om zodoende in stijl af te sluiten en de afscheid nemende spelers een waardig afscheid te geven. Het begin was voor Atalante en redelijk simpel werd een voorsprong genomen. Dit ondanks een rommelige passing waar de heren de conditie van spelverdeler Frans aardig op de proef stelden. Die wist er in veel gevallen nog een aanval van te maken waardoor Atalante de puntjes op het scorebord wist te zetten. De 1ste set ging naar de Vinkeveners met 18-25.

Het slordige spel waar op werd gewezen door Martijn in de time-outs kreeg in de 2de set een vervolg. Weer was het Atalante die een voorsprong nam maar de studenten van SVU kregen redelijk grip op de wedstrijd. De opgebouwde voorsprong leek als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Echter was het aanvalsgeweld van de aanvallers van Atalante voldoende om SVU van zich af te houden. De gastheren leken sterk terug te komen maar Leonard, Robert en Bas lieten zich in deze fase van de wedstrijd gelden. Bij een 24-24 tussenstand bleken de heren van Atalante koelbloediger in de afwerking waardoor de laatste 2 punten ook naar Atalante gingen, 24-26.

Dit leek de nekslag voor SVU. Atalante liet niet het beste spel zien van het seizoen maar op karakter en werklust werd ook de 3de set redelijk begonnen. Inmiddels was Tino voor Rick binnen de lijnen gekomen. Het waren de foutjes aan Atalante kant wat SVU weer een beetje in het zadel bracht maar de heren van coach de Vries lieten zien waarom zij op de 4de plaats staan. Met het pieken op de juiste momenten werd een opgebouwde voorsprong geconsolideerd. Even dreigde het mis te gaan maar het gaatje met 5 punten kwam niet echt in gevaar. Aan Duncan de eer om het laatste punt van de 3de set te naken en ook hij liet zijn makkers niet in de steek. Met een aanval op rechtsvoor zette hij de 20-25 setstand op het bord.

De 4de set bracht Rick voor Duncan. De heren uit Vinkeveen wilde zoals gezegd goed afsluiten met een 0-4 maar de start was dramatisch. Via 4-1 werd het 5-3. De passing die in de voorgaande 3 sets ook al niet lekker lag was de 4de set helemaal slecht. Frans liep zich een slag in de rondte maar kon zijn aanvallers niet goed bedienen op deze manier. Kort achter elkaar nam Martijn zijn time-outs maar ook dit bracht niet de zo gevraagde verbetering. Een kleine opleving volgde maar SVU had een gat geslagen die niet meer te overbruggen viel. De gastheren wonnen uiteindelijk de 4de set met 25-17. Atalante kan terug kijken op een geslaagd seizoen met een keurige 4de plaats als eindresultaat.

Bron: Ingezonden Stukken

Donderdag 16 april speelden het door A-Side media gesponsorde herenteam van Atalante de laatste wedstrijd tegen de studenten van SVU uit Amstelveen. Zoals al eerder gemeld stonden de mannen van Martijn de Vries "vast" op de 4de plaats. Ongeacht het resultaat konden de heren niet meer stijgen of zakken op … Lees meer »