CSW in extremis langs NITA

Geplaatst op: 14 april 2009

CSW begon tegen NITA met de gedachte dat er gewonnen moest worden om alles in eigen hand te houden voor het kampioenschap. In het begin van de eerste helft was dit ook te zien. CSW begon iets te gespannen aan de wedstrijd. Het voorzichtige spel was voorspelbaar voor de achterhoede van NITA waardoor er weinig kansen gecreëerd werden. In de 25e minuut was het de doorgebroken Frank Zaal die een voorzet bij Jay Klaas Wijngaarden wist te krijgen echter mikte deze net over het doel van keeper Koekoek. Langzaam gooide CSW de schroom van zich af en schroefde de Wilnissers het tempo op. Een kleine tien minuten voor het rustsignaal wist linksback Lucassen door te breken. Een goede rush van de linksback werd bruut onderbroken door een uitgestoken been van een NITA verdediger. Een penalty voor de ploeg uit Wilnis. Jay Klaas Wijngaarden schoot het buitenkansje onberispelijk in: 1-0. CSW ging nog op zoek naar een tweede doelpunt tegen de hekkensluiter uit Nieuwer ter Aa maar wist hier voor de rust niet in te slagen.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste helft eindigde. CSW probeerde door de verdediging van NITA heen te breken maar door het te lage tempo lukte dit niet. NITA probeerde gevaarlijk te worden door de lange bal te hanteren maar de verdediging van CSW hield gemakkelijk stand. In de zestigste minuut leek dan toch de beslissing te vallen, Frank Zaal wist een afgeslagen bal voor te krijgen en het was Tim Vis die bij de tweede paal de bal binnen tikte. De scheidsrechter besloot echter dat dit gebeurde vanuit een buitenspelpositie en dus ging het doelpunt niet door. Nog geen minuut later wist NITA terug te slaan. Een middenvelder van NITA wist een afstand van ruim dertig meter te overbruggen en met een knap schot keeper Wens te passeren: 1-1. CSW liet in deze fase van de wedstrijd niet zien dat men voor het kampioenschap wilde strijden en kreeg vijf minuten later nogmaals de deksel op haar neus. Een afgeslagen vrije trap werd met een klein beetje geluk achter keeper Wens geplaatst: 1-2. Een zware klap voor de Wilnissers. Het was echter ook het punt om alles of niets te spelen en te vechten voor hun laatste kans. Alexander Bos schoof door naar voren om gevaar te stichten in de zestien van NITA. Een minuut na de 1-2 wist de centrale verdediger door te breken maar helaas belandde zijn inzet op de paal.

Op wilskracht wist Frank Zaal in de 85e minuut de achterlijn te halen en een voorzet te geven op Alexander Bos. Bos kopte de bal tegen een tegenstander aan en het was opnieuw de scherpe Jay Klaas Wijngaarden die vanaf zestien meter de bal in het doel schoof 2-2. CSW wist de druk op de verdediging van NITA te behouden en in blessuretijd de 3-2 te maken. Een kopbal werd door keeper Koekoek nog tegen de lat getikt maar in de rebound wist de inmiddels ingevallen Edwin Milton de bal knap binnen te schieten. NITA probeerde nog de 3-3 te maken. De club uit Nieuwer ter Aa kreeg een vrije bal op het randje van de zestien meter van de Wilnissers. Keeper Koekoek ging ook mee naar voren om alsnog de gelijkmaker te maken. CSW counterde echter razendsnel naar de 4-2 via Jay Klaas van Wijngaarden die de bal alleen nog maar in het lege doel hoefde te tikken.

Een zeer zwaar bevochten overwinning voor CSW maar volgende week gaat men met nog maar twee punten achterstand naar Baarn om drie punten te pakken en de koppositie!!

Bron: Ingezonden Stukken

CSW heeft in de strijd om het kampioenschap een zeer belangrijke overwinning behaald. In de wedstrijd tegen degradatiekandidaat NITA kon CSW niet overtuigen maar wist het in de allerlaatste minuten toch de drie punten in eigen huis te houden. CSW begon tegen NITA met de gedachte dat er gewonnen moest … Lees meer »