Eerste punt voor de Vinken heeft een bijsmaak

Geplaatst op: 14 april 2009

Afgelopen zaterdag 11 april begon De Vinken 1 aan de tweede helft van de veldcompetitie. Een belangrijke wedstrijd stond op het programma tegen concurrent SSS 1 uit Wageningen. De Vinken is hekkensluiter in klasse 1D en staat vier punten achter op SSS. Bij winst zou de Fortisformatie weer spanning in de competitie brengen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Nadat SSS met een voorsprong de rust in ging, kwamen de Vinkeveners halverwege de tweede helft langszij. Na een spannend laatste kwartier werden de punten met een eindstand van 14-14 verdeeld.

Fouten
Opnieuw kon het vlaggenschip van korfbalvereniging De Vinken niet met het voltallige team spelen. Charita Hazeleger en Melanie Kroon zijn beide al een tijd geblesseerd.
Onder een stalende zon begonnen in de aanval Mariska Meulstee, Martine Koedijk, Peter Koeleman en Peter Kooijman. Verdedigend waren Joyce Kroon, Helene Kroon, Ruud Oussoren en aanvoerder Pascal Kroon vertegenwoordigd.
Na het fluitsignaal liet Peter Koeleman de handen van de trouwe Vinkensupportes al snel klappen.
De Vinken gaf verdedigend veel druk, maar liet zich hier wel verrassen met doorloopballen uit de ruimte. Snel maakte de bezoekers weer gelijk. Beide ploegen hadden genoeg kansen, maar het achttal uit Wageningen drukte toch meer de stempel op de eerste 35 minuten. Halverwege de eerst helft liep SSS uit naar een 3-6 voorsprong. Beide Vinkendoelpunten waren vlakke schoten van Pascal Kroon.

De snelheid van Peter Kooijman leverde een vrije bal op, wat een koud kunstje bleek te zijn voor Mariska Meulstee. Na de vakwissel wist ook Helene te scoren uit een wegtrekbal, nadat de doorgebroken Joyce Kroon werd overgenomen.
Na deze fase liet De Vinken zich verdedigend weer verrassen, wat strafworpen opleverden voor SSS, maar liefst drie in totaal. De Vinken was net een stapje te laat. Aanvallend wist Martine Koedijk te scoren en Mariska Meulstee scoorde een belangrijk doelpunt net voor het rustsignaal. Voor rust bracht SSS een dame in die aanvallend voor meer snelheid zorgde. Met een 8-10 ruststand werd nodige verkoeling gezocht.

Dubbel gevoel
Begin tweede helft kwam De Vinken weer snel bij. Twee doelpunten van Ruud Oussoren maakte de stand 10-10, de wedstrijd lag weer helemaal open. Ook SSS had geregeld lange aanvallen met goede kansen. Één van deze vrije kansen werd ook benut, waarna Mariska de 11-11 erin schoot. Hierna kwam De Vinken op voorsprong door een schot van Ruud Oussoren na prima werk in de rebound van Joyce Kroon en Pascal Kroon.
Toen brak een lange doelpuntloze periode aan. Verdedigend bleef de Vinken lang staande en onderschepte beide Peters de bal vaak na het eerste schot. Lisette Pauw werd ingebracht wat aanvallend voor meer dreiging zorgde. Uiteindelijk schoten de bezoekers toch raak wat de wedstrijd akelig spannend maakte.
Een fraaie omdraaibal van Martine Koedijk bracht opnieuw een voorsprong. Het antwoord van SSS bleef niet lang uit, waardoor net vijf minuten voor tijd de stand gelijk werd. Ook de 14-13, een afstandschot van Ruud Oussoren, bleef maar even op het scorebord staat.

Voor het eindsignaal kon De Vinken nog minutenlang schoten lossen, maar de verdediging van SSS bleef de rug recht houden. De laatste minuut was het voor de thuisploeg nog even billen knijpen, omdat SSS nog twee maal kon schieten. Met een stand van 14-14 maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.
De Vinken is na negen wedstrijden eindelijk van de 0 af, maar houdt nog steeds de vier punten verschil met SSS. Kortom een loodzware taak om dit de komende vijf wedstrijden goed te maken. De 24e van de maand april speelt De Vinken in Zwolle tegen koploper Sparta. Alle invallers en reserves bedankt!

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen zaterdag 11 april begon De Vinken 1 aan de tweede helft van de veldcompetitie. Een belangrijke wedstrijd stond op het programma tegen concurrent SSS 1 uit Wageningen. De Vinken is hekkensluiter in klasse 1D en staat vier punten achter op SSS. Bij winst zou de Fortisformatie weer spanning in … Lees meer »