Atalante dames 1 overtreft zichzelf met winst in kwartfinale beker

Geplaatst op: 14 april 2009

Amsterdam - Maandagavond 6 april 2009 speelden de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame een sterke wedstrijd. Tegenstander was dames 1 van vv Amsterdam uit Amsterdam. De wedstrijd werd gespeeld in de sporthallen Zuid te amsterdam. De maandagavond blijkt voor de vinkeveense dames een prima avond om goede tegenstanders te verslaan. Werd eerder voor de competitie naaste concurrent Gemini verslagen, nu was het derde divisie team van vvAmsterdam dames 1 dat niet aan de dadendrang van de dames kon ontkomen.

Atalante was op de trainingsavond van de amsterdamse dames uitgenodigd voor het spelen van de kwartfinale wedstrijd voor de beker. In de selectie ontbraken de geblesseerde Nancy Schockman en Carin van tellingen. Nancy schockman was echter voor deze belangrijke wedstrijd wel naar de sporthallen zuid afgereisd om de dames te coachen omdat de vaste coac Sjaak Immerzeel verstek moest laten gaan.

Gestart werd met Mirjam vd Strate, Loes Kuiper, Irma Schouten, Astrid vd Water, Inge Tanja en op de spelverdeling Janine Konenman. De dames begonnen ontspannen maar goed gefocused aan de wedstrijd en namen door een hoge service druk direct afstand van hun tegenstander. Het amsterdamse team was totaal overdonderd door het service geweld en de teamgeest aan vinkeveense kant en timeouts en wissels konden daar geen verandering in brengen. Aan het einde van de set lieten de Amsterdamse dames nog wel zien een aardig balletje te kunnen slaan maar spannend werd het allerminst. Met 22-25 was de winst in de eerste set veilig.

De tweede set was een copy van de eerste, vooral door de hoge service druk en het harde werken door de atlante dames liepen zijn gemakkelijk uit van hun amsterdamse opponent. Slimme wissels van de coach nancy zorgde ervoor dat de amstedamse dames nooit lekker in hun spel konden komen en ook de tweede set werd een prooi voor de atlante met 21-25
De derde set liet een totaal ander beeld zien. Atalante werd vooraf gewaarschuwd door de Nancy schockman om toch vooral de druk op de ketel te houden en er niet vanuit te gaan dat de wedstrijd al gespeeld was. Toch was de scherpte uit het spel van de vinkeveense dames. De pass werd niet goed verzorgd en de aanval was niet effectief. vvAmsterdam liet deze set echt duidelijk zien dat het een divisie hoger speel en liet atalante alle hoeken van het veld zien. Met 25-10 bleef de winst in amsterdam.
Een gewaarschuwd team telt voor twee en dus begonnen de vinkeveense dames de vierde set wel gefocust. De gehele set ging het gelijk op, waarbij opvallend was dat atalante niet onder deed voor de amsterdamse opponent. Aan het einde van de set werd een klein gaatje geslagen door een aantal mooi diagonaal geslagen ballen aan amsterdamse kant, waardoor de setwinst wederom naar vvAmsterdam ging.

De vijfde en beslissende set is er deze competitie eentje die atalante met vertrouwen tegemoed ziet. Al 6 maal eerder werd een beslissende set gespeeld en nog nimmer werd deze verloren. Zo ook deze keer. Atalante had de moed nog niet opgegeven buindelde alle krachten nog een laatste keer en liet zien dat een sterk team beter is dan de optelsom van de individuen. Er werd een gat geslagen van 3 punten door goede aanvallen en sterk serveren. Helaas werd deze voorsprong aan het einde van de set toch weggegeven waardoor het bloedstollen spannend werd. De amsterdamse dames werden aangemoedigd door de eigen teams maar de atalante dames waren alleminst onder de indruk van het geluid en bleven koelbloedig spelen. Op de serice van Janine was het dan toch raak en konden de dames met een 14-16 winst in de laatste set trots terug naar vinkeveen.

Daar wacht in de volgende ronde het van texel afkomstige team TEVOKO. Deze keer mogen de dames hun kunsten thuis vertonen, ook al zal dit waarschijnlijk op een voor atalante ongebruikelijke dag, de zaterdag, gespeeld worden. Houd de website goed in de gaten voor de exacte gegevens, want het belooft een mooie wedstrijd te worden en publiek is natuurlijk van harte uitgenodigd!

Bron: Ingezonden Stukken

Amsterdam - Maandagavond 6 april 2009 speelden de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame een sterke wedstrijd. Tegenstander was dames 1 van vv Amsterdam uit Amsterdam. De wedstrijd werd gespeeld in de sporthallen Zuid te amsterdam. De maandagavond blijkt voor de vinkeveense dames een prima avond om goede … Lees meer »