Mooie overwinning van fel De Vinken D3

Geplaatst op: 14 april 2009

In de eerste de beste aanval nam De Vinken D3, dat gesponsord wordt door Super de Boer Vinkeveen, direct het initiatief. Na een aantal missers was het de beweeglijke Britt Augustin die een klein kansje benutte. De aanval, bestaande uit Mathijs Winkel, Tiffany ten Den, Daan Eenennaam en eerdergenoemde Britt Augustin scoorde vlak daarna het tweede doelpunt, maar deze werd helaas afgekeurd. De kansen bleven echter komen. Er werd goed overgespeeld en na acht minuten bracht de fanatieke Mathijs Winkel de ploeg uit Vinkeveen op een verdiende 2-0 voorsprong. Met een aantal diepteballen bleef de D3 gevaar stichten, maar de 3-0 bleef uit. Na de wissel - de vakken wisselen na 12 1/2 minuut van functie - bleef het spelbeeld hetzelfde. Ondanks het Vinkeveense overwicht kwam de ploeg uit Kockengen dichterbij. Sterker nog, na de 2-1 scoorde de ploeg in de minuut daarna meteen de gelijkmaker: 2-2. Gelukkig herpakte De Vinken D3 zich en beantwoordde deze treffer binnen een minuut. Invalster Diewertje Mulckhuyse verschalkte onder de korf haar tegenstandster en liet de 3-2 aantekenen. Maar ook ESDO had de smaak te pakken en scoorde snel daarna 3-3. Het leek een spannende strijd te gaan worden. Diewertje dacht daar duidelijk anders over. Na goed samenspel kwam ze in vrijstaande positie. Ze aarzelde geen moment en scoorde wederom, ditmaal van afstand: 4-3. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust konden de coaches Sylvia Verweij en James Augustin de puntjes op de i zetten: lekker fel blijven spelen, de tegenstander onder druk zetten en in de verdediging goed blijven opletten. Kortom, het spel zoals in de eerste helft, maar dan nog een tikkie beter en feller.

Met Tess Verweij, die al een wedstrijd gespeeld had, voor Timo Brokhoff pakte De Vinken na rust direct de draad op. Britt verschalkte tweemaal haar tegenstandster en scoorde zowel de 5-3 als 6-3. Vlak daarna gevolgd door de 7-3 van Mathijs. En hoewel ESDO ook diverse kansen kreeg hield de verdediging het goed dicht. Er werd gestreden voor elke bal en het werd steeds duidelijker dat ESDO niet in staat zou zijn deze achterstand goed te maken. Sterker nog, via een afstandschot van Tess liep De Vinken D3 uit naar 8-3. De buit was, met nog enkele minuten te spelen, binnen. Deze 'wetenschap' kwam het spel niet ten goede, want aan beide kanten werd het allemaal wat slordiger. ESDO profiteerde nog eenmaal van een onoplettendheidje in de verdediging van De Vinken en scoorde 8-4. Bij deze stand floot de scheidsrechter voor de laatste maal. Een prima start voor de ploeg, die aanstaande zaterdag op bezoek gaat bij Fiducia D2, een ploeg waarvan in de zaalcompetitie één keer gewonnen werd.

Bron: Ingezonden Stukken

De Vinken D3 speelde in haar eerste wedstrijd van de nieuwe voorjaarscompetitie tegen ESDO D2 uit Kockengen. Een ploeg met overwegend langere spelers en speelsters. De verwachting was dan ook dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Er zou goed overgespeeld en veel bewogen moeten worden. In de eerste de … Lees meer »