Atlantis 1 begint met verlies.

Geplaatst op: 14 april 2009

Op zaterdag 11 april was het zover, het tweede veldseizoen kon beginnen. Het door Pimentel Fastners gesponsorde Atalantis 1 was afgereisd naar Waddinxveen. Hier werd de wedstrijd gespeeld tegen het hoger geplaatste Korbis 1. Vorig buitenseizoen werd er thuis al verloren van deze ploeg met 4-12. Uit analyses bleek dat de dames in dit team de zwakke plek waren en dat er twee heren loepzuiver waren in de aanval. Het was dus duidelijk dat er veel over de dames aangevallen ging worden en dat de heren goed samen moesten werken in de verdediging om de heren geen kans te geven om te scoren.

Buiten is Atlantis 1 verder gegaan in dezelfde samenstelling. Dit betekend dat in de aanval begonnen: Auke van de Zijden, Pim de Munter, Sandra Pronk en Masha Hoogeboom. In de verdediging begonnen: Peter van der Wel, Jelmer Steen, Chantal Poolman en Lissanne van Doornik. Atlantis 1 was van plan om een goede indruk achter te laten bij de tegenstander en zo het verlies van de vorige keer goed te maken. Door de strenge degradatie regeling is Atlantis ook deze keer nog niet zeker van de derde klasse volgend jaar.
Er werd sterk begonnen aan de kant van Atlantis, dat gelijk scoorde uit een vrije bal dankzij Auke van der Zijden. Deze scherpte was echter van korte duur, want bij Korbis begonnen de ballen ook te vallen. Dit betekend dat Atlantis al snel tegen een aantal punten achterstand aan keek. Atlantis had in het beging veel moeite met heet aanvalsspel van Korbis. Ze maakte heel handig gebruik van de korf en de diepte in het achterveld. Aan de andere kant van het veld liep de aanval van Atlantis ook al niet vlekkeloos, er werden veel plaastingsfouten gemaakt en weinig aanvallen kwamen daadwerkelijk tot de korf.

In de rust keek Atlantis tegen een flinke achterstand op, maar als het de tweede helft alles op alles zette, dan waren der misschien nog kansen. In de rust hamerde coach Paul Plaatsman erop dat de aanvallen beter georganiseerd moesten worden en dat in de verdediging dichter op verdedigd moest worden om ervoor te zorgen dat de loepzuivere heren niet zo gemakkelijk meer konden scoren. Na de laatste oppeppers was Atlantis weer helemaal klaar voor de tweede helft.

Ook in de tweede helft had Atlantis veel moeite met het aanvalsspel van Korbis, maar in de eigen aanval begon h et steeds meer te lopen. Atlantis kwam moeizaam dichterbij, maar een echte bedreiging voor de overwinning van Korbis zijn ze niet meer geweest. In de tweede helft werden er nog wel een aantal wissels toegepast. Jelmer Steen werd gewisseld voor Jimmy de Koning. In het andere vak werden Auke van de Zijden en Sandra Pronk gewisseld voor Mark Goverse en Kim Stolk.

De wedstrijd werd ondanks de extra ingebrachte strijdkracht verloren met 15-8. Volgende week 18 april heeft Atlantis 1 geen wedstrijd. Maar die week daarna speelt de ploeg thuis tegen Koveni 1 waar de vorige keer van gewonnen werd met 11-7. U bent dus allen van harte welkom om Atlantis 1 aan te komen moedigen aan de hoofdweg en tevens een kijkje te nemen op de rommelmarkt die gehouden zal worden samen met activiteiten voor kinderen op het terrein van Atlantis.

Bron: Ingezonden Stukken

Op zaterdag 11 april was het zover, het tweede veldseizoen kon beginnen. Het door Pimentel Fastners gesponsorde Atalantis 1 was afgereisd naar Waddinxveen. Hier werd de wedstrijd gespeeld tegen het hoger geplaatste Korbis 1. Vorig buitenseizoen werd er thuis al verloren van deze ploeg met 4-12. Uit analyses bleek dat … Lees meer »