De Vinken D1 begint veldseizoen uitstekend

Geplaatst op: 10 april 2009

De start van de tweede veldcompetitie. De Vinken D1, gesponsord door Super de Boer, speelt in een sterke poule in de 1ste klasse met SDO D1, OVVO D2 en Atlantis D1.
Onze eerste competitiewedstrijd speelden we zaterdag 4 april, tegen OVVO. In de voorbespreking werd duidelijk gemaakt dat zo'n eerste wedstrijd super belangrijk is voor de rest van het seizoen. De spelers waren dan ook erg gebrand om te winnen.

We begonnen in de volgende opstelling:
Aanval: Melissa (aanvoerder), Sanne, Gideon en Melvin
Verdediging: Romy, Nele, Martijn en Patrick
Reserves: Amber en Mila

De eerste aanval ging goed van start en Sanne wist de score te openen met een doorloopbal. OVVO wist daarop te antwoorden door ook met een doorloopbal te scoren. De Vinken pakte de voorsprong opnieuw op via een schot van Melvin. OVVO kwam weer gelijk, maar Gideon passeerde zijn tegenstander en bracht de stand op 3-2. Hierna wist een OVVOdame onze dames twee keer te passeren, waardoor OVVO voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong pakte. Voor het wisselen van vak en functie wisten Melissa en Melvin gelukkig de stand weer positief terug te draaien via een kansje en een wegtrekbal, 5-4. Voor rust viel aan beide kanten nog een doelpunt, wat de ruststand op 6-5 zette.
In de rust bespraken Ellen en ik de positieve en negatieve punten van de eerste helft. In de aanval moest wat meer rust voor het schot genomen worden en in de verdediging moesten we nog geconcentreerder gaan spelen. Vooral het eerste aanvalsvak van OVVO was sterk, dus ons verdedigingsvak wist dat ze na rust meteen weer hard aan de bak moesten.

Tijdens de rust werd Sanne gewisseld voor Mila en Melvin maakte plaats voor Amber.

De eerste aanval begon daardoor met Melissa, Mila, Gideon en Amber. Er werd goed overgespeeld en ondanks een paar fouten wist dit vak de stand op te laten lopen tot 9-5 in ons voordeel. Gideon maakt een doorloopbal en Patrick wist de korf twee keer te vinden via een kansje en een doorloopbal. Nog veel meer doorloopballen en schoten werden genomen, maar het mocht niet meer baten.

Ons tweede aanvalsvak met Romy, Nele, Martijn en Patrick zette mooie aanvallen op, maar wist de bal niet meer door de korf te gooien. OVVO deed dit nog wel twee keer, wat de eindstand bracht op 9-7.

Een SUPER goede prestatie van onze D1, die vooral in de tweede helft lieten zien over de langste adem te beschikken. De eerste punten zijn binnen, zaterdag 11 april wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Kamerik tegen SDO D1. Dit team verloor afgelopen zaterdag van Atlantis. Voor ons dus wederom een belangrijke wedstrijd, waarin we weer hard zullen moeten werken om de punten naar Vinkeveen mee te kunnen nemen.

De start van de tweede veldcompetitie. De Vinken D1, gesponsord door Super de Boer, speelt in een sterke poule in de 1ste klasse met SDO D1, OVVO D2 en Atlantis D1. Onze eerste competitiewedstrijd speelden we zaterdag 4 april, tegen OVVO. In de voorbespreking werd duidelijk gemaakt dat zo'n eerste … Lees meer »