02 - Senior  sportief actief 2e week

Hartverwarmend kerstconcert Groot koor Eigen Wijs


Geplaatst op: 17 december 2012

Zaterdagavond 15 december, de Heilig Hartkerk in Vinkeveen zit vol, mensen zijn in grote getale gekomen om te luisteren naar Groot koor Eigen Wijs. Onder leiding van dirigent Roel Staal en begeleid door Jan Broekhuis op piano neemt het koor het publiek mee op een muzikale reis door Europa.

Bij aanvang van het concert is de hele kerk in het duister gehuld. Een klein groepje zangers van Groot koor Eigen Wijs draagt het licht binnen terwijl het prachtige lied ‘Als alles duister is’ klinkt. Het publiek zingt vervolgens enthousiast mee met de Nederlandse kerstliederen, ‘Komt allen tezamen’ en ‘Nu zijt wellekome’.

De muzikale reis gaat verder naar Duitsland. Sonja van Meerlant, ladyspeaker, vertelt hoe men in Duitsland de Weihnachtszeit viert en geeft het adres van het Christkind, naar wie we onze wensen voor een kerstcadeautje kunnen sturen.

We luisteren naar een aantal liederen uit het Weihnachtsoratorium van H.F. Müller. Enkele van deze liederen worden gezongen door kleine groepjes zangers. Het publiek luisterde ademloos terwijl Joeri de Mol ‘Thauet ihr himmel’ ten gehore brengt. Waarna Rosanne Eilander ‘Sehet welche liebe’ zingt, haar prachtige vertolking ontroerde iedereen.

Na een mooi gedicht over engel Gabriel, zingt het koor een aantal Latijnse kerstliederen. Terwijl ‘Tollite hostias’ nog nagalmt in de kerk, geniet het publiek van warme chocomelk en glühwein.

Na de pauze gaat de reis verder naar Engeland. Soliste Chantal de Kuijer zingt ‘Jesus born on this day’ van Mariah Carey. Ook een aantal Engelse liederen wordt door kleine groepjes zangers of als duet ten gehore gebracht, o.a. ‘A maiden most gentle’ en ‘Past three a clock’.

Tot slot zijn we in Frankrijk aanbeland. Het koor zingt een aantal Franse liederen en gaat volledig op in het slotlied, ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré.

Als toegift wordt ‘Stille nacht’ gezongen, met coupletten in het Engels, Duits en het laatste in het Nederlands, waarbij het publiek uit volle borst meezingt.

Na een prachtige, sfeervolle avond, vertrekt iedereen weer huiswaarts, de donkere en koude avond in. Maar de gedachte aan het prachtige concert houdt iedereen warm.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hartverwarmend kerstconcert Groot koor Eigen Wijs

Zaterdagavond 15 december, de Heilig Hartkerk in Vinkeveen zit vol, mensen zijn in grote getale gekomen om te luisteren naar Groot koor Eigen Wijs. Onder leiding van dirigent Roel Staal en begeleid door Jan Broekhuis op piano neemt het koor het publiek mee op een muzikale reis door Europa. Bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: