Atalante H2 wint van Kombysport

Geplaatst op: 30 maart 2009

Was de vorige wedstrijd tegen deze club vlak voor de kerst, deze wedstrijd vond plaatst twee weken voor Pasen. Gelijk aangevend waar de Rabobank equipe de laatste wedstrijden mee ploetert, het pasen. Heren 2 had voor deze wedstrijd de beste coach kunnen contracteren, Erik Verbruggen. Deze coach heeft ook deze vrijdag laten zien, dat als hij coacht de ploeg wint. De wedstrijd? Alle voorbereidingen waren warrig, één speler was scheidsrechter op veld 1 en nog een speler was scheidsrechter op veld 3. Het veld dat het eerst leeg komt wordt dan meestal gebruikt voor het warmspelen. Dit betekent dat één speler die zich inzet voor de club haast zonder warming-up moet spelen. Deze keer was dit Tim Ruizendaal. Maar voor Tim blijkt dit goed te werken, hierover later meer. Ook mocht de ploeg deze wedstrijd weer gebruik maken van sterinvaller Han Feddema.

De eerste set gingen de Rabomannen goed van start, ze hadden meegekregen gewoon met plezier te spelen en dit lukte. De verdediging ging goed, aanval en set up liepen, maar helaas verloren ze de eerste set nipt (24-26). De tweede set gingen ze echt met plezier spelen, lekker spelen is best goed voor een team. Sven Pothuizen zat weer helemaal goed in de wedstrijd, het blok was killing en de set up lekker. Daarom set 2: winst (25-18).

De derde set meldde zich en werd opeens heel snel uitzichtloos, zonder veel redenen was het opeens 15-23 voor Kombysport. Verlies leek in zicht. Er was al gewisseld en Tim had zijn entree al gemaakt. Nu moest hij serveren op deze stand. Tijdens trainingen hadden de gele mannen er wel aandacht aan besteed, maar deze stand van 15-23 maakte de druk extra groot. Blijkbaar niet voor Tim, de koelte die je krijgt door niet te kunnen warmspelen had zijn uitwerking op de service. Tim serveerde rustig richting de aansluiting: 21-23. De tegenstander vroeg een time-out aan om deze reeks te doorbreken. Dit maakte niet uit voor Tim, gewoon doorserveren tot de 25-23 winst een feit was.

Tim de ongekroonde koning van de derde set, ging ook de vierde set van start. Deze set was gelopen voordat die begon, Kombysport had het verlies van de derde set niet kunnen verwerken, vierde set: 25-16. Eindelijk een 3-1 winst. Lekker gewonnen. Het blijft knokken om uit de degradatie positie te komen, 7 punten achter op de nummer 10 van Nispen. Aanstaande woensdag 1 april speelt H2 tegen van Nispen, dus deze wedstrijd is van groot belang om nog kans te maken op de tiende plaats en het recht om PD wedstrijden te spelen. Winnen is leven. Iedere keer dat je wint, word je een opnieuw geboren. Als je verliest, sterf je een beetje. Wij zijn al heel veel beetjes gestorven dit seizoen, laten we voor volgende wedstrijd dit voor ogen houden: niet meespelen is soms de enige manier om te winnen.

Was de vorige wedstrijd tegen deze club vlak voor de kerst, deze wedstrijd vond plaatst twee weken voor Pasen. Gelijk aangevend waar de Rabobank equipe de laatste wedstrijden mee ploetert, het pasen. Heren 2 had voor deze wedstrijd de beste coach kunnen contracteren, Erik Verbruggen. Deze coach heeft ook deze … Lees meer »