CSW laat dure punten liggen

Geplaatst op: 23 maart 2009
AH’78 – CSW 1 – 1

CSW heft dure punten laten liggen in de strijd voor het kampioenschap. Tegen de nummer drie uit de competitie AH’78 kwamen de Wilnissers niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

CSW begon de wedstrijd tegen AH’78 vol goede moed. Vorige week werd de tweede periode veilig gesteld en een knappe 0-3 overwinning behaald. Op een zeer slecht veld in Huizen kon CSW echter niet haar geliefde positiespel laten zien. Het risico om de bal rustig rond te spelen was te groot waardoor er te vaak de lange bal werd gehanteerd. Het eerste wapenfeit viel dan ook te noteren voor AH, het afstandsschot belandde echter naast het doel van keeper Wens. CSW kwam steeds beter in de wedstrijd en wist op een goede manier de lange bal te gebruiken. De ruimte achter de verdediging van AH was groot en de snelle spitsen Van Wijngaarden en Milton profiteerde hier beiden eenmaal van. Helaas wisten zij de kansen niet in goals om te zetten. Na een minuut of twintig wist CSW toch op voorsprong te komen. Een corner vanaf de linkerkant kon door de keeper van AH niet worden gecontroleerd en spits de Kuijer reageerde scherp: 0-1. Vanaf dat moment creëerde CSW kans op kans maar wist het de voorsprong niet verder uit te breiden. Na een half uur voetballen doemde de oude voetbalwet weer eens op en CSW kreeg de gelijkmaker om zijn oren. Een slechte organisatie bij CSW achterin leidde de treffer van AH in. De van de linkerkant overgekomen spits wist met een knappe boogbal Jordy Wens te verschalken: 1-1.

Na rust ging CSW op zoek naar de winnende treffer. Het eerste kwartier wist CSW echter geen echte kansen te creëren. Er kwam ook langzaam meer ruimte voor de ploeg uit Huizen maar ook zij wisten niet tot grote kansen te komen. Twintig minuten voor tijd kreeg CSW een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Spits de Kuijer wist de buitenspel van AH te ontlopen maar faalde oog in oog met de keeper. Door het slordige spel van CSW wist AH nog enkele malen gevaarlijk te worden maar Jordy Wens hield de rest van de wedstrijd zijn doel schoon.

Het aantal gemiste kansen aan de kant van CSW brak de ploeg uiteindelijk op. De ploeg wist de ploeg uit Huizen dus op zeven punten te houden maar staat nu weer drie punten achter op koploper TOV. Volgende week speelt CSW thuis tegen het laag geklasseerde NITA. Een overwinning zal noodzakelijk zijn om aansluiting te houden met TOV.

Bron: Ingezonden Stukken

AH’78 – CSW 1 – 1 CSW heft dure punten laten liggen in de strijd voor het kampioenschap. Tegen de nummer drie uit de competitie AH’78 kwamen de Wilnissers niet verder dan een 1-1 gelijkspel.CSW begon de wedstrijd tegen AH’78 vol goede moed. Vorige week werd de tweede periode veilig … Lees meer »