Atalante D1 haalt volle winst binnen

Geplaatst op: 23 maart 2009

Onder een heerlijk schijnend lentezonnetje reisde het eerste damesteam van volleybalvereniging Atalante, gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen, afgelopen zaterdag af naar een bloedhete Wibauthal in Amsterdam voor de wedstrijd tegen US D3. Thuis won Atalante eerder dit seizoen moeizaam met 3-2, maar ditmaal nam de Vinkeveense ploeg de volle vijf punten mee naar huis.
Het basisteam bestond uit de volgende speelsters: Irma Schouten in de spelverdeling, Astrid van de Water en Mirjam van der Strate als buitenaanvallers, Carin van Tellingen en Inge Tanja op het midden en Suzan Heijne op de diagonaalpositie. Nancy Schockman speelde als libero haar (voorlopig) laatste wedstrijd voor Atalante, want zij zal deze week een operatie aan haar onderarm ondergaan om van een langslepende blessure verlost te worden.

In de eerste set nam US een kleine voorsprong. Atalante kwam er met het aanvalsspel eerst niet doorheen. Op het midden zette US een goede dubbele blokkering neer en verdedigend pakten ze veel. Coach Sjaak Immerzeel gebruikte zijn time-outs om het team te wijzen op de wel degelijk aanwezige zwakke plekken de verdediging van de tegenstander. Het team pikte dit op en de achterstand werd verkleind. Daarnaast bracht hij de linkshandige Loes Kuijper in op het midden en zij kon goed langs de blokkering slaan en bracht hierdoor de verdediging in problemen. Atalante maakte steeds minder eigen fouten en haalde de eerste set alsnog binnen: 25-23.
Tijdens het vervolg van de wedstrijd kwam Atalante alleen maar beter in haar spel, terwijl US wegzakte. De tweede set gaven de Vinkeveense dames veel servicedruk en hier had US veel moeite mee. De pass kwam er halverwege de 2e set bij hen helemaal niet meer uit en een eigen aanval opbouwen werd hierdoor erg bemoeilijkt. Atalante profiteerde hier volledig van door met een afwisselende spelverdeling en harde aanvallen de tegenstander moedeloos te maken. De tweede set ging naar Atalante met 25-20.

Us probeerde in de derde set met andere passers en een andere spelverdeler het ritme weer te vinden, maar dit werkte juist tegengesteld. Atalante drukte door en Astrid van de Water en Suzan Heijne grepen hun kans in de aanval wanneer ze goed vrijgespeeld werden door Irma Schouten aan de buitenkant en diagonaal. Libero Nancy Schockman behield het overzicht achterin en zorgde ervoor dat het bijna onmogelijk was te scoren in het Vinkeveense achterveld. Tel daarbij de wonderlijke ballen van Mirjam van der Strate op (omhaal met de voet vanuit een onmogelijke positie achterin en een ouderwetse molenwiekslag…) en de set was binnen: 25-14.

De vierde set wisselde Sjaak Immerzeel in de spelverdeling, zodat de aanvalskracht van Irma Schouten nog gebruikt kon worden. Janine Könemann kon doorgaan op de ingeslagen weg en het team haalde de punten rustig binnen. US was duidelijk al geknakt en leek zich te hebben neergelegd bij een verlies. Onder de altijd aanmoedigende liedjes vanaf de kant door Marlieke Smit werd de 4-0 winst een feit: 25-18 was de eindstand in de laatste set.

Atalante staat nu stevig op de tweede plek, maar speelt op vrijdag 27 maart een belangrijke wedstrijd voor het behouden van deze positie tegen de nummer vier, AVV Keistad. In de uitwedstrijd tegen hen waren de Vinkeveense dames kansloos ten onder gegaan en daarom gaan ze voor sportieve revanche in sporthal De Boei om 21.00 uur. Komt dat zien!

Bron: Ingezonden Stukken

Onder een heerlijk schijnend lentezonnetje reisde het eerste damesteam van volleybalvereniging Atalante, gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen, afgelopen zaterdag af naar een bloedhete Wibauthal in Amsterdam voor de wedstrijd tegen US D3. Thuis won Atalante eerder dit seizoen moeizaam met 3-2, maar ditmaal nam de Vinkeveense ploeg de … Lees meer »