Atalante D2 vecht voor 3-2 winst

Geplaatst op: 23 maart 2009
De Oudenallen equipe, nog altijd 11de, speelde afgelopen vrijdag tegen de nummer 9, Salvo D1. De vorige wedstrijd hadden de dames twee sublieme sets gepakt van de nummer één, de goede flow was gevonden. De Vinkeveense dames begonnen de strijd ietsje op achterstand. Het was weer even een koude start en kijken wat deze nieuwe opponent in petto had. Het team was niet overdreven lang, net als de Vinkeveense dames maar erg pittig in de verdediging. De eerste set werd net aan verloren met 21-25 en helaas viel Marleen Sondermeijer met een blessure uit. Ook de tweede was een nek-aan-nek race en eindigde met 23-25 verlies.

De koppen dreigden te gaan hangen maar er werd terug geknokt en in de lange rally’s waren het steeds vaker de gele leeuwen die punten pakten. Bij Salvo was er net als bij de koploper van vorige week één sterspeelsters (nr 7) die veelvuldig in stelling werd gebracht. Ze maakte mooie aanvallen bij het net en ook vanachter de drie meterlijn. Maar de Oudenallen equipe stelde zich steeds beter op deze harde aanvallen in door achterin met een 'man meer' te verdedigen op de harde aanval. Petra de Bruin draaide als een trein met mooie reddingen en aan het net scoorde ze vaak. Ook Marjan Blenk speelde een lekkere wedstrijd. Set drie eindige, weer net aan, in het voordeel van Atalante met 25-23.

Het team was prima op dreef en ging voort met set 4. Verdeler Jet Feddema was heerlijk op stoom en wisselde pittige slimme ballen af met fijne set-ups voor de vele mooi aanvallen. Natalie van Scheppingen bijvoorbeeld poeierde 'm mooi op de grond en Annemarieke Wijnands zette de boel ook meerdere malen op scherp. Joke Ruizendaal blijft de meest stabiele factor en zij deed solide haar werk. Inge Bakker was zowel verdedigend als slim aanvallend prima in haar element. Met 25-20 werd set 4 gewonnen en dus wederom een beslissende vijfde set.

Het begin van de set stond bol van de foutjes aan de thuiszijde en dat resulteerde in een 1-8 achterstand, nog extremer dan de 3-8 achterstand in deze laatste set van een week eerder. Na de wissel van speelhelft begon het echter te draaien. Punt voor punt kwamen de dames naderbij.. langs zij.. en gingen ze er overheen! Met 15-13 pakten ze na zeer pittig vechtwerk de vijfde set en 3 punten er bij! De nummer 10 verloor, de Oudenallen equipe staat nu nog 2 punten achter en speelt vrijdag uit tegen de nummer 5 Huizen D2.

Bron: Ingezonden Stukken

De Oudenallen equipe, nog altijd 11de, speelde afgelopen vrijdag tegen de nummer 9, Salvo D1. De vorige wedstrijd hadden de dames twee sublieme sets gepakt van de nummer één, de goede flow was gevonden. De Vinkeveense dames begonnen de strijd ietsje op achterstand. Het was weer even een koude start … Lees meer »