Atalante heren pakken de volle winst tegen VCH

Geplaatst op: 23 maart 2009
Vrijdag 20 maart speelden de A-side mediamannen tegen VCH 3 uit Hoofddorp. Dit 3de team bevindt zich in tegenstelling tot het 2de team, in degradatiegevaar. Het 2de van VCH staat gedeeld eerste en is de volgende tegenstander van de Atalantemannen. Zoals gezegd stond de tegenstander van Atalante in degradatienood en dan is het als tegenstander lastig in schatten wat je tegenover je krijgt in het veld. Een team dat voor elke bal gaat en probeert een alles of niets spel te spelen, of een team dat gewoon niet beter kan. Atalante trof tegen VCH 3 een mix van dit. De eerste 3 sets werden gewonnen, de laatste gaf VCH geen “echte” tegenstand meer en was het een kwestie van uitspelen. Kortom, 5 makkelijke punten voor de Vinkeveners die in Arjan Bakker een prima wisselspeler hadden.

De 1ste set begon de basisformatie van coach Martijn de Vries, bestaande uit Robert Hardeman, Bas vd Lubbe, Frans Roos, Leonard de Jong en Duncan van Senten. Martijn is op de weg terug en begint komende dinsdag weer beperkt met trainen. Zoals gezegd hadden de mannen versterking gekregen van Arjan Bakker uit heren 2. Het begin was een beetje vlak van Atalante. De punten werden wel gepakt, maar niet met “leuk” aanvalsspel. Gewoon degelijke punten, geen verrassende aanvallen bijvoorbeeld. Dit was nu net een tegenstander om aanvalscombinaties uit te proberen. Zoals gezegd werden de punten wel gepakt. Dit resulteerde in de 1ste setwinst van deze avond met 25-18.

De 2de set kwam Arjan binnen de lijnen voor Duncan. Arjan bekend om zijn goede verdedigende acties liet zich direct gelden. Met een paar goede passacties liet hij zien dat hij er stond. Ook in de 2de set kwam Atalante niet echt uit de verf. Oké, de voorsprong was er wel op een gegeven moment, maar tot 14-14 ging het gelijk op. Pas bij 20-17 ontstond er een gaatje met VCH die daarna direct een time-out namen. Het eerste punt na de time-out was echter weer voor Atalante die het bekende gaatje nog groter maakte. VCH pakte nog wel een paar punten, maar wederom waren de A-side mediamannen die aan het langste eind trokken, 25-20.

In de 3de set werd Arjan gewisseld voor Rick. Duncan schoof door naar de diagonaal en Rick werd aanvaller op linksvoor. In deze set begon Atalante op stoom te komen. Met service druk, een prima rallypass en lekkere aanvallen werden de punten binnen gehaald. Het beste leek er af bij VCH. Een paar slordigheden werden afgestraft door VCH maar de A-side mediamannen gaven deze avond op het juiste ogenblik gas. Hierdoor kwam deze set nimmer in gevaar en ook weer een prooi voor Atalante, 25-19.

De 4de set ging VCH alles of niets spelen. Bij het inspelen was er een aanvaller opgevallen vanwege zijn aanvalskracht. Deze speler werd de 4de set buiten de basis gelaten. Eerlijk gezegd bracht hij niet in de wedstrijd wat hij bij het inspelen liet zien. Hij stond er de 4de set dus naast. Atalante wilde de volle tribunes nog een setje spectaculair volleybal laten zien, maar VCH wenste niet mee te werken. De heren uit Hoofddorp leken het wel te geloven. Een paar ballen werden nog plichtmatig gespeeld, meer het beste was er meer dan af. Met een duidelijke 25-14 was de setwinst voor de Vinkeveners. Aankomende woensdag zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden als de heren op bezoek gaan bij de medekoploper VCH 2.
De eerstvolgende en tevens laatste thuiswedstrijd van de A-side mediamannen is vrijdag 3 april. Dan wordt er gespeeld om 19:30 uur tegen Amsterdam H3. De laatste wedstrijd van dit seizoen is op donderdag 16 april tegen SVU H1.

Bron: Ingezonden Stukken

Vrijdag 20 maart speelden de A-side mediamannen tegen VCH 3 uit Hoofddorp. Dit 3de team bevindt zich in tegenstelling tot het 2de team, in degradatiegevaar. Het 2de van VCH staat gedeeld eerste en is de volgende tegenstander van de Atalantemannen. Zoals gezegd stond de tegenstander van Atalante in degradatienood en … Lees meer »