Belangrijke zege CSW dames

Geplaatst op: 17 maart 2009
In de strijd om het behoud van een plekje in de eerste klasse heeft CSW zaterdag een grote stap vooruit gezet. Het bezoekende Wartburgia2 –één van de acht ploegen in de gevarenzone- werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Opnieuw moest CSW noodgedwongen een beroep doen op een 3-tal A-junioren. Het pakte goed uit; Shanon, Laura en Tansu draaiden goed mee op dit niveau. Shanon Molleman maakte haar faam als gevaarlijke spits met 2 puntgave goals volledig waar.

Al in de eerste minuut was Shanon dicht bij een treffer, maar de Amsterdamse keepster was net iets eerder bij de bal. Een paar minuten later was er aan de overkant een soortgelijke situatie. Nu leek de paal CSW voor een achterstand te behoeden, maar in de rebound scoorde Wartburgia alsnog: 0-1; een domper voor CSW, maar niet voor lang. In zesde minuut al zette Sylvia van ’t Schip haar directe tegenstander op het verkeerde been en ook de uitlopende keepster kon haar niet van scoren afhouden :1-1. Even later kon dezelfde keepster met een snelle reactie wel een kopbal van Sylvia naast het doel werken. Het bleek uitstel van executie, want halverwege de eerste helft kapte Shanon Molleman zich op de 16 knap vrij en een paar tellen later verdween de bal onhoudbaar in de linker hoek (2-1).

CSW was sterker, maar moest toch wel erg goed oppassen voor de counter van Wartburgia. In één geval behoedde de paal CSW voor de gelijkmaker, maar over het algemeen had CSW achterin, met Kim van Kippersluis als slot op de deur, de zaken goed op orde. Een vlotte aanval over links, met Lea Malbasic in de hoofdrol. schonk Saskia Vis een mooie schietkans, maar ook nu redde de keepster van Wartburgia voortreffelijk. Vlak voor de rust herhaalde Sylvia van ’t Schip haar kunststukje van de zesde minuut, maar nu was de hoek te moeilijk om te scoren.

Beide ploegen gingen na de rust fel van start. Binnen 2 minuten moest de scheidsrechter 4 keer voor een overtreding fluiten. Toch nam CSW al snel weer het initiatief en na een minuut of 10 zette Shanon 2 tegenstanders voor schut en met de punt van de schoen verdween de bal in de rechterhoek: 3-1 voor CSW, een weelde, die de ploeg na de winterstop nog niet meemaakte. Een handjevol minuten later maakte Linda van Beek het feest kompleet door met een fraaie lob voor 4-1 te zorgen. CSW speelde een gewonnen wedstrijd, die hierna nog maar weinig hoogtepunten telde. Tansu Sevilmis had nog maar net Sylvia van ’t Schip vervangen, of ze had de bal al met het hoofd tegen de kruising geknikt. Er zou niet meer worden gescoord.

CSW staat nu met 21 uit 16 op de vijfde plaats, 6 punten boven degradatieplaats 11. De ploeg kan weer wat ruimer ademhalen.

Bron: Ingezonden Stukken

In de strijd om het behoud van een plekje in de eerste klasse heeft CSW zaterdag een grote stap vooruit gezet. Het bezoekende Wartburgia2 –één van de acht ploegen in de gevarenzone- werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Opnieuw moest CSW noodgedwongen een beroep doen op een 3-tal … Lees meer »