Atlantis 1 sluit af met winst!

Geplaatst op: 16 maart 2009
Op zaterdag 14 maart was het al weer tijd voor de laatste binnenwedstrijd voor Atlantis. Voor de wedstrijd was Atlantis 1 nog steeds niet veilig voor degradatie. Pas bij winst voor gelijkspel zou Atlantis buiten degradatiegevaar. Er werd in Wormer gespeeld tegen het lager geplaatste Kievieten die van degradatie vrijwel zeker was. Voor Atlantis dus nog zeker een belangrijke wedstrijd en voor Kievieten een manier om hun eer te redden door de laatste binnenwedstrijd te winnen. Atlantis speelt nog steeds zonder de geblesseerde Jacco van Koevorden Brouwer, maar verder in de gebruikelijke opstelling.

In de eerste verdediging begonnen: Pim de Munter, Auke van der Zijden, Sandra Pronk en Masha Hoogeboom. Deze verdediging was echter nog niet helemaal scherp waardoor Atlantis al binnen vijf minuten 2-0 achter kwam. In de tweede verdediging startte: Peter van de Wel, Jelmer Steen, Chantal Poolman en Lissanne van Doornik. Deze waren echter wel gelijk scherp waardoor Atlantis heel snel op een gelijkspel kwam. Atlantis bleef dit keer regelmatig scoren en was al snel een maat te groot voor Kievieten. In tegenstelling tot Atlantis had Kievieten veel moeite met scoren en moesten veel van hun doelpunten erin gegooid worden dor middel van strafworpen.

De ploegen gingen de rust in met een stand van 4-8. Atlantis kon met vertrouwen de tweede helft tegemoet zien. In het achterhoofd moest gehouden worden dat we het soms wat chaotische spel achter ons moesten laten en alleen de goede kansen moesten pakken. Kievieten gaf veel ruimte aan de aanval van Atlantis, waardoor Atlantis veel kansen kreeg. Jammer genoeg ging het scoren niet zo gemakkelijk als in de eerste helft, waardoor Kievieten langzaam dichtbij kroop.
Echt spannend is het niet meer geworden, want de tijd ging sneller dan Kievieten kon scoren. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Mark Goverse erin voor Peter van de Wel. En in één van de laatste minuten ging Sandra Pronk door haar enkel en moest de wedstrijd geblesseerd verlaten. Zij werd vervangen door Kim Stolk. De wedstrijd werd gewonnen door het Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 met 10-11.

Atlantis was de gehele wedstrijd een klasse beter dan Kievieten, maar kon soms weinig doen tegen het fluitgedrag van de scheidrechter. Waardoor de wedstrijd eigenlijk een beetje nare nasmaak kreeg voor sommigen. Op 28 Maart speelt Atlantis 1 al weer hun eerste buitenwedstrijd. Er staat dan een oefenwedstrijd geplant tegen Fiks 1. Het tweede van Atlantis speelt hiervoor en u bent van harte welkom om beide wedstrijden te komen bekijken. De wedstrijden worden gespeeld op het Atlantis terrein aan de hoofdweg, de wedstrijd van het tweede begint om 15:00 en de wedstrijd van het eerste begint om 16:30.

Op zaterdag 14 maart was het al weer tijd voor de laatste binnenwedstrijd voor Atlantis. Voor de wedstrijd was Atlantis 1 nog steeds niet veilig voor degradatie. Pas bij winst voor gelijkspel zou Atlantis buiten degradatiegevaar. Er werd in Wormer gespeeld tegen het lager geplaatste Kievieten die van degradatie vrijwel … Lees meer »