Atalante pakt punt van Spaarnestad

Geplaatst op: 13 maart 2009
Vrijdag 6 maart speelde het door A-side media gesponsorde 1ste herenteam van Atalante tegen de nummer 2 van de competitie Spaarnestad. Dit gefuseerde team was een mix van ervaren spelers en jonge talenten. Atalante was gewaarschuwd, de uitwedstrijd werd destijds met 4-0 verloren van deze heren. Vanavond weer eens een compleet Atalante die toch een puntje wisten te pakken van Spaarnestad. Er had wellicht meer in gezeten maar het liep anders.

Met Rein Kroon als wissel en coach Martijn de Vries als coach op de bank begonnen de heren van Atalante aan de wedstrijd. Atalante moest even wennen aan het gevarieerde spel van de gasten uit Haarlem, maar kreeg daar gedurende de 1ste set steeds meer grip op. Er was afgesproken vooral te genieten van de wedstrijd en proberen met service druk en gevarieerd aanvals spel te spelen. Dit lukte gaandeweg de 1ste set steeds beter. Spaarnestad pakte de 1ste set echter wel met 17-25.

In de 2de set liet Atalante zien dat ze niet voor niks bovenin meedraaien. Echter is de wisselvalligheid van de Vinkeveners te groot om steviger bovenin te staan. Spectaculair en flitsend volleybal wordt afgewisseld met ‘dipjes” die te lang duren. Hierdoor ontstaan er vaak onnodige achterstanden die dan niet meer ingelopen kunnen worden. Echter was deze 2de set tegen Spaarnestad er weer zo eentje om in te lijsten. In deze set lieten de A-side media mannen zien wat volleyballen was ondanks de soms beroerde passing van diverse heren. Maar in veel gevallen wist Frans Roos toch zijn aanvallers wel te vinden die wisten te scoren. Ook werden vele ballen van de grond gehaald in de verdediging waardoor Atalante de 2de winnend wist af te sluiten met 25-23.

In de 3de set hing een sensatie in de lucht. Spaarnestad was even het spoor kwijt en Atalante nam een nipte voorsprong. Echter herpakte de Haarlemmers zich snel waardoor zij weer een paar puntjes voorsprong kregen. Bij 19-22 werd het reuze spannend. Een goede service reeks van Duncan van Senten bracht de teams op gelijke hoogte, 23-23. Atalante kreeg een aanval te verwerken en slaagde er niet in om deze onschadelijk te maken en de Haarlemmers kwamen op voorsprong, 23-24. Een cruciaal misverstand volgde, de serve van Spaarnestad viel op de grond tussen de passers van Atalante. Spaarnestad pakte de 3de set met 23-25.

De 4de set wilde Atalante zich nogmaals bewijzen. Echter leek de koek op en moest coach Martijn zich genoodzaakt zien om bij 2-5 al zijn 1ste time-out te nemen. Wat volgde waren een paar technische aanwijzingen. Echter was Spaarnestad los en vooral met de sprongserve van de Haarlemmers hadden de heren van Atalante de nodige moeite. Atalante wist de volle tribunes nog een aantal keren te laten juichen met mooie aanvallen, maar het gat was door Spaarnestad al geslagen. Met een 18-25 eindstand werd de wedstrijd gewonnen door Spaarnestad met 1-3.

Woensdag 10 maart speelden de heren van Atalante de uitwedstrijd tegen Haarlem H4. Deze Haarlemse ploeg staat in de middenmoot. De A-side media mannen haalden een mooie en nuttige overwinning. De Vinkeveners zegevierde met 1-3. Setstanden waren:22-25, 25-20, 16-25 en 19-25. Door deze overwinning staan de heren weer op de 4de plaats. Deze 4de plaats was tijdelijk overgedragen aan Die Raeckse. De stand met nog 4 wedstrijden voor de boeg is: 1. Spaarnestad: 17-69, 2. VCH: 17-68, 3. De Spuyt: 18-66, 4. Atalante 18-53, 5. Amsterdam: 17-49. Voor meer info kijk je op www.vv-atalante.nl

Bron: Ingezonden Stukken

Vrijdag 6 maart speelde het door A-side media gesponsorde 1ste herenteam van Atalante tegen de nummer 2 van de competitie Spaarnestad. Dit gefuseerde team was een mix van ervaren spelers en jonge talenten. Atalante was gewaarschuwd, de uitwedstrijd werd destijds met 4-0 verloren van deze heren. Vanavond weer eens een … Lees meer »