Atlantis C2 speelt gelijk

Geplaatst op: 13 maart 2009

Het eerste aanvalsvak bestond uit Renzo Rodrigues, Lars Kuijlenburg, Charlotte Beeloo en Marit Stapel. In het verdedigingsvak stonden Max Rusman, Myrthe Röling, Willemieke Meints en Sarina Oliemans.

In het begin had Atlantis het moeilijk. EKVA verdedigde erg sterk en daardoor was het voor Atlantis moeilijk om een goede aanval op te zetten. Toch lukte het om het op te lossen en kwam Atlantis met 1-0 voor. Doordat er gescoord werd was de verdediging iets minder scherp waardoor ze het hier erg zwaar hadden en slordige fouten maakten. Hierdoor kwam EKVA terug tot een 1-2 voorsprong. In de eerste helft kon je zien dat EKVA een stuk scherper in de wedstrijd stond en de betere kansen had. Toch bleef Atlantis goed bij en gingen de ploegen de rust in met een stand van 3-3.

In de rust kreeg Atlantis C2 – gesponsord door Idema administratie en advies te horen dat ze feller moesten spelen en dat ze de vechtlust moesten tonen om te winnen. Atlantis wisselde Lars Kuijlenburg voor Sharona Godee. In de 2e helft was de vechtlust goed te zien want al snel wist de C2 tot scoren te komen, een voorsprong dus van 4-3. EKVA liet het hier echter niet bij zitten. Het tempo in hun aanval werd nog een stapje hoger en hier had Atlantis moeite mee. Hierdoor kwam EKVA door een strafworp weer terug tot 4-4. Toch bleef Atlantis erin geloven dat ze konden winnen van EKVA die op de derde positie in de poule staat. Atlantis bleef vechten met als resultaat dat er door een mooie doorloopbal van Marit weer op voorsprong werd gekomen. Alleen door het juichen van het doelpunt werd er niet scherp verdedigd waardoor EKVA weer gelijk kwam tot 5-5. Na de wissel van vakken wisten de coaches de kinderen nog te laten knokken tot de laatste seconde. Dit hielp want in de laatste 2 minuten werd er nog een mooi schot gescoord door Atlantis. Helaas wilde EKVA echt niet verliezen en wisten zij nog door een mooi doelpunt in de laatste 10 seconden tot een score van 6-6 te komen. Dit werd dan ook tevens de eindstand.

Het door Idema administratie en advies gesponsorde C2 is in het zaalseizoen 4e geworden in de poule. Dit is een hele knappe prestatie voor een jong team dat voor het eerste jaar in deze laag van de jeugd zit.

Bron: Ingezonden Stukken

Zaterdag 7 maart speelde Atlantis C2 – gesponsord door Idema administratie en advies – de returnwedstrijd tegen EKVA/C1000Verschuren C4 in onze thuissporthal de Phoenix. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat Atlantis de vorige keer net aan verloren had. Iedereen was dus gebrand op een overwinning van EKVA/C1000Verschuren. Het … Lees meer »