CSW-Dames: onbeslist tegen Stedoco

Geplaatst op: 9 maart 2009
Ondanks een licht overwicht en een handjevol kansen is de hoofdmacht van de damesafdeling van CSW er niet in geslaagd om nummer laatst op de ranglijst, Stedoco uit Hoornaar, te verslaan. Aangezien ook de tegenstanders hun kansen niet benutten, bleef de stand tot aan het eind toe dubbelblank. CSW had iets meer recht op de overwinning, maar als de aanval van de Brabantse ploeg iets alerter was geweest, had CSW ook zomaar met lege handen kunnen staan.

Het duel was van groot belang in de ruime degradatiezone van de eerste klasse A, waarin maar liefst acht ploegen in een verbeten gevecht gewikkeld zijn om de degradatie te ontlopen. CSW stond daarin met 17 punten 4 punten voor op Stedoco en die afstand is dus gelijk gebleven. Veilig is CSW nog lang niet; er zijn zeker nog een paar overwinningen nodig om ook volgend jaar weer in de eerste klasse te mogen uitkomen.

Linda van Beek kreeg na 12 minuten de eerste mogelijkheid, toen ze zich op de rand van de 16 vrijspeelde en over de lat mikte. CSW had met de wind in de rug wel een overwicht, maar de kansen waren spaarzaam. Pas in de 26ste minuut ontstond de tweede mogelijkheid. Tea Malbasic zette de bal laag voor het doel, waarna Lianne Hogeterp net iets te laat komt om de bal binnen te glijden. Stedoco doet er een half uur over om de eerste kans te produceren; de linkerspits omzeilt de uitlopende Isabella Koenen, maar vervolgens is de hoek te moeilijk om de bal in te schieten.

Na de rust neemt Stedoco aanvankelijk eventjes het heft in handen, maar al snel wordt CSW toch weer de bovenliggende partij. Toch blijft ook nu de verdediging van de Brabanders een onneembare vesting. Halverwege de tweede helft glipt Shannon Molleman handig langs haar directe tegenstander, maar ook voor haar is de hoek hierna te moeilijk om langs de uitlopende keepster te scoren. Behalve Shannon komen in de tweede helft nog 2 A-junioren in het veld. Zo brengen Tansu Sevilmis en Laura Cornelissen nieuw elan in het elftal, maar tot doelpunten leidt dit niet. Op een pass van Shannon schiet Sylvia van ’t Schip de bal tegen de kruising. In de slotfase krijgt ook Stedoco nog twee kansen, maar het scorebord blijft op 0-0 staan.

Ondanks een licht overwicht en een handjevol kansen is de hoofdmacht van de damesafdeling van CSW er niet in geslaagd om nummer laatst op de ranglijst, Stedoco uit Hoornaar, te verslaan. Aangezien ook de tegenstanders hun kansen niet benutten, bleef de stand tot aan het eind toe dubbelblank. CSW had … Lees meer »