Atlantis 2 neemt revanche op Roda.

Geplaatst op: 9 maart 2009

Het door Fortis gesponsorde Atlantis 2 was, na de nederlaag van vorige week en het verlies eerder deze competitie bij Roda uit, gebrand om de punten in Mijdrecht te houden.

In een wat gewijzigde opstelling begonnen de Mijdrechtenaren aan deze wedstrijd tegen Roda. In de eerste aanval begonnen Alex van Senten, Berry de Jong, Melissa van de Stap en Tamara Gortenmulder. Het eerste aanvalsvak van Atlantis begon fel en creëerde snel in de wedstrijd al goede kansen. Het samenspel was goed verzorgd en de kansen werden geduldig gezocht. Het eerste doelpunt bleef echter nog even uit.

Doordat het eerste verdedigingsvak bestaande uit Mark Goverse, Jimmy de Koning, Kim Stolk en Wilma Kranenburg scherp begon, kwam Roda er niet goed uit in hun aanvallen. Hierdoor kwam Atlantis in de beginfase van de wedstrijd niet echt in de problemen en kreeg de aanval van Atlantis voldoende tijd en kansen om de voorsprong te pakken. Na een 2-0 voorsprong ging de wedstrijd tot aan de rust redelijk gelijk op. Het spel van Atlantis was beter, maar Roda wist de enkele kansen die ze kregen goed te benutten.

Na een stand van 3-3 wisten de ploegen de doelpunten gelijk te verdelen en werd er gerust met een stand op het scorebord van 7-8. Na rust kwam Atlantis vol vertrouwen en gemotiveerd de kleedkamer uit, wetende dat het spel van de Mijdrechtenaren beter was dan dat van Roda.

Atlantis maakte in de tweede helft minder fouten waardoor Roda moeite had om doelpunten te blijven maken. Atlantis bleef zorgvuldig spelen en groeide in de wedstrijd. Atlantis wist de kleine achterstand om te buigen in een 10-8 voorsprong en heeft deze achterstand niet meer weggegeven. Met nog 2 minuten op de klok kwam Atlantis opnieuw op 3 punten voorsprong (15-12), waardoor de wedstrijd beslist was. In de slotminuut werd de winst bepaald op 16-12.

Atlantis put vertrouwen uit deze wedstrijd tegen Roda. Het spel was goed verzorgd en er werd gezocht naar de beste kansen. Iedereen kijkt terug op een mooie overwinning en vol vertrouwen wordt er vooruit gekeken naar de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Deze wedstrijd zal zaterdag 14 maart om 17.00 uur gespeeld worden tegen Tempo (de kampioen uit deze poule).

Bron: Ingezonden Stukken

Het door Fortis gesponsorde Atlantis 2 was, na de nederlaag van vorige week en het verlies eerder deze competitie bij Roda uit, gebrand om de punten in Mijdrecht te houden. In een wat gewijzigde opstelling begonnen de Mijdrechtenaren aan deze wedstrijd tegen Roda. In de eerste aanval begonnen Alex van … Lees meer »