Atlantis 1 komt te laat op stoom

Geplaatst op: 9 maart 2009

Atlantis startte deze laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen in de inmiddels vertrouwde opstelling met Lisanne van Doornik, Chantal Poolman, Jelmer Steen en Peter van der Wel in de aanval. De eerste verdediging werd gevormd door Masha Hoogeboom, Sandra Pronk, Pim de Munter en Auke van der Zijden. De Welpen van Atlantis waren het team van de week. Zij moedigden de ploeg met ontzettend veel herrie aan!

Atlantis begon de wedstrijd niet goed. In de aanval was het spel rommelig en ongecontroleerd. Hierdoor wist Atlantis weinig kansen te creëren en leed het veelvuldig balverlies. Pas na een kwartier wist Atlantis voor het eerst de korf te vinden. Met een afstandschot werd het 1-3. Atlantis leek hierna dichterbij te komen, doordat het binnen één minuut twee strafworpen wist te verzilveren. Dit waren helaas de laatste doelpunten van Atlantis voor het rustsignaal. Verdedigend had Atlantis de wedstrijd beter onder controle. Toch kon tegenstander Swift voor rust nog driemaal scoren, en bepaalde daarmee de ruststand op 3-6.

In het begin van de tweede helft vertoonde de wedstrijd hetzelfde spelbeeld. Hoewel Atlantis wat inzet betreft niets te verwijten viel, kon de ploeg aanvallend geen potten breken. Nog steeds kwamen er te weinig kansen, en kon de bal niet lang genoeg in de ploeg gehouden worden. Swift wist dan ook uit te lopen naar een 5-12 voorsprong. Met nog 10 minuten te gaan had coach Paul Plaatsman Jimmy de Koning en Mark Goverse in het veld gebracht, voor Auke van der Zijden en Jelmer Steen. In de slotfase van de wedstrijd toonde Atlantis dan toch het aanvalsspel waarop getraind is. De bal werd langer in de ploeg gehouden en er werden betere kansen gecreëerd. Hierdoor wist Atlantis nog viermaal te scoren, terwijl tegenstander Swift geen doelpunten meer wist te maken. Zo werd de eindstand bepaald op 9-12.

Ondanks dit verlies weet Atlantis 1/Pimentel Fasteners zich ook volgend zaalseizoen verzekerd van een plaats in de derde klasse. Doordat concurrent Kieviten verloor, heeft Atlantis zich verzekerd van de vijfde plek op de ranglijst en is degradatie niet meer mogelijk. Komende zaterdag speelt Atlantis de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen tegen datzelfde Kieviten, dat zal moeten winnen om directe degradatie te ontlopen.

Bron: Ingezonden Stukken

Afgelopen zaterdag heeft Atlantis 1/Pimentel Fasteners niet kunnen winnen van tegenstander Swift uit Amsterdam. De Mijdrechtse ploeg kwam pas laat in de tweede helft in zijn ritme. De voorsprong van Swift was echter al te groot geworden, zodat Atlantis uiteindelijk met 9-12 ten onder ging. Atlantis startte deze laatste thuiswedstrijd … Lees meer »