Moeizame overwinning voor HVM Veterinnen

Geplaatst op: 9 maart 2009
Mijdrecht, zondag 8 maart 2009.

De winterstop is voorbij en het laatste deel van het eerste seizoen voor de Veterinnen van HVM is begonnen. Het team, dat bestaat uit een vaste kern HVMers, aangevuld uit een poel vrouwelijke trim hockeyers, heeft tot nu toe geen enkele wedstrijd verloren. Onze veterinnen staan ook boven in de competitie met 30 punten uit 10 wedstrijden, op de voet gevolgd door Castricum, ook met 30 punten. Slechts op doelsaldo heeft Mijdrecht een kleine voorsprong.

Op het zonovergoten veld was het vanmiddag hard werken voor de dames. Een straffe zijwind hield de speelsters scherp. De dames van Alliance DB vormden een tegenstander van formaat, maar het lukte ze maar zelden door te lopen naar onze cirkel. Alliance was constant onder druk van HVM maar hun stevige verdedigers en uitstekende keeper hielden de bal uit het doel. In de eerste helft had HVM vele kansen en er werd vaak een schot op doel gemaakt, maar nog altijd niet gescoord. Bij rust was de stand nog 0-0.

Na tien minuten in de tweede helft kwam er verandering in de stand. Met een mooie voorzet van Hester, die steeds linksvoor klaar stond, naar kopcirkel kon spits Marjolein eindelijk de keepster van Alliance passeren. Nog geen vijf minuten later was het Marjon ook gelukt en stond Mijdrecht 2-0 voor. HVM hield druk op de cirkel van Alliance, maar het bleef moeilijk te scoren. Even later werd het derde doelpunt gezet, wederom door Marjon, uit een strafbal gekregen doordat een verdedigster van Alliance met twee voeten op de bal stond. Voor de keepster en de achterhoede van HVM begon het spel wat saai te worden. Ze moesten tot de laatste minuut wel scherp blijven, want vlak voordat de scheidsrechter de wedstrijd affloot kon Alliance doorbreken en een poging op doel maken. Gelukkig liep deze aanval met een sisser af en de eindstand werd 3-0 voor de Mijdrechtse veterinnen. Scheidsrechters ook bedankt voor het fluiten, zonder jullie kan een wedstrijd niet worden gespeeld.

Met deze overwinning hebben de dames nog maar negen wedstrijden te winnen om het kampioenschap te bevestigen. De moeilijkste zal over twee weken thuis worden gespeeld tegen Castricum, de nummer twee in de poule. Kom kijken, hoe meer supporters hoe beter! Zie het wedstrijdschema op www.hvmijdrecht.nl  voor de aanvangstijd.

Bron: Ingezonden Stukken

Mijdrecht, zondag 8 maart 2009. De winterstop is voorbij en het laatste deel van het eerste seizoen voor de Veterinnen van HVM is begonnen. Het team, dat bestaat uit een vaste kern HVMers, aangevuld uit een poel vrouwelijke trim hockeyers, heeft tot nu toe geen enkele wedstrijd verloren. Onze veterinnen … Lees meer »